ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η Ελλάδα στους 3 καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη! Δεν θα πιστεύετε ποιος είναι στην τελευταία θέση!

Το αμερικανικό δίκτυο F&W παρουσιάζει κάθε χρόνο τις χειρότερες και τις καλύτερες χώρες που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις 3 πρώτες θέσεις. Μια αναπάντεχη “πρωτιά” πάντως υπάρχει στις χειρότερες…

Ελλάδα νησιά

Το εξειδικευμένο site ταξιδίων F&W δημιούργησε μια λίστα με τις 44 χώρες της Ευρώπης και ποιες πρέπει να αποφύγει κανείς, πάντα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορονοϊό, τα κρούσματα αλλά και τα μέτρα ασφαλείας κάθε χώρας.

Η Ελλάδα στους 3 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

Η Ελλάδα με το φως και τη θάλασσα κερδίζει μια θέση στους τρεις δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη. “Πάντα έχει ήλιο και η χωριάτικη σαλάτα είναι πεντανόστιμη!“, αναφέρει το site, δίνοντας στη χώρα μας την τρίτη θέση.

Δανία φωτισμένα σπίτια

Η Πορτογαλία τοποθετείται στη 2η θέση με τους καλύτερους προορισμούς, λόγω κλίματος και φιλόξενης διάθεσης των κατοίκων της, αλλά και εξαιτίας της φιλειρηνικής της πολιτικής. Η Δανία είναι ο καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη, αφού το έγκλημα είναι σχεδόν ανύπαρκτο, η πρόσβαση στην παιδεία αβίαστη και οι πολίτες δεν αισθάνονται θλίψη ή άγχος για το μέλλον.

Πορτογαλία καλύτερος προορισμός Ευρώπη

Η αναπάντεχη αρνητική πρωτιά

Κι όμως, στην πρώτη θέση με τους χειρότερους προορισμούς βρίσκεται το Βατικανό. “Ακόμη κι αν είσαι πιστός, για ποιον λόγο να επισκεφθείς το κρατίδιο του Βατικανού; Είναι τόσος ο κόσμος, που το μόνο πράγμα που πραγματικά βλέπει κανείς είναι συνωστισμένοι άνθρωποι, ο ένας δίπλα στον άλλον στις τεράστιες ουρές!”.

Βατικανό στους χειρότερους προορισμούς στην Ευρώπη

Ακολουθεί η Ρωσία λόγω της έντονης πολιτικής κατάστασης και του κρύου καιρού. Το πλούσιο Πριγκιπάτο του Μονακό μπορεί να αποτελεί ονειρικό προορισμό στο μυαλό αρκετών, ωστόσο βρίσκεται μόλις τρεις θέσεις από την κορυφή των λιγότερο σαγηνευτικών χωρών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 32% του πληθυσμού του αποτελείται από εκατομμυριούχους. Ωστόσο, αυτό είναι και το μειονέκτημά του. “Παιδιά πλουσίων που νομίζουν πως οι νόμοι δεν τους αφορούν, αλλά και εκδηλώσεις όπως το Monaco Yacht Show που είναι απροσπέλαστες για όσους δεν είναι μια κάποιας οικονομικής επιφάνειας“.

Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται στην κορυφή της λίστας με τις λιγότερο ποθητές χώρες της Ευρώπης, καθώς μετά το Μονακό βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο. “Το φαγητό εκεί είναι χάλια, ο καιρός ακόμη χειρότερος”, σημειώνει το δημοσίευμα.

Σχολιάστε