ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η Κίνα φοβάται μην… κολλήσει κορονοϊό: Αποκλείει Βρετανούς & Βέλγους από τη χώρα

Η Κίνα έχει πλέον “ξεμπερδέψει” με τον κορονοϊό και μάλλον δείχνει κάτι που σε εμάς φαντάζει απίστευτο! Φοβάται μήπως… κολλήσει ξανά τον ιό με αποτέλεσμα να αποκλείει Βρετανούς και Βέλγους από τη χώρα!

Η Κίνα έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να εξαλείψει την πανδημία. Πήρε πολύ αυστηρά μέτρα, έκλεισε τα σύνορά της από τα τέλη Μαρτίου του 2020 και περιόρισε σημαντικά τις διεθνείς πτήσεις.

Κίνα απαγόρευση σε Βέλγους και Βρετανούς με αεροπλάνο πτήσεις

Τώρα με ανάρτησή της στον ιστότοπο της πρεσβείας της στο Λονδίνο με χθεσινή ημερομηνία, η Κίνα ανακοινώνει ότι «αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά την είσοδο μη Κινέζων από τη Βρετανία», ακόμα κι αν αυτοί έχουν άδεια παραμονής ή βίζα.

Στην ουσία δηλαδή θέλει να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα των ξένων ταξιδιωτών από Βρετανία και Βέλγιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και να αυστηροποιήσει τους όρους εισόδου για ταξιδιώτες από άλλες χώρες.

Η Βρετανία είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από τον κορονοϊό, με περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα και σχεδόν 48.000 θανάτους.

“Όχι” στους Βέλγους και… λοιπούς

Αντίστοιχη ανακοίνωση υπάρχει αναρτημένη στα κινεζικά στον ιστότοπο της κινεζικής πρεσβείας στο Βέλγιο. Εκτός από τη Βρετανία και το Βέλγιο πολλές πρεσβείες της Κίνας σε χώρες όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Σιγκαπούρη και ο Καναδάς έχουν ανακοινώσει την αυστηροποίηση των όρων βάσει των οποίων επιτρέπεται η είσοδος στο κινεζικό έδαφος.

Κίνα απαγόρευση σε Βέλγους και Βρετανούς με αεροπλάνο απολύμανση

Οι ταξιδιώτες, Κινέζοι και αλλοδαποί, από τις χώρες αυτές θα πρέπει να παρουσιάζουν δύο διαγνωστικά τεστ κορονοϊού που θα έχουν γίνει τις δύο μέρες πριν από την αναχώρησή τους και θα έχουν επικυρωθεί από την πρεσβεία της Κίνας στη χώρα όπου βρίσκονται.

Σχολιάστε