ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες την 1η Μαΐου

Από την 1η Μαΐου οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για κορωνοϊό θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Κύπρο ενώ και οι Σεϋχέλλες θα δέχονται όλους τους επισκέπτες, ανεξαρτήτως εμβολίου, από τις 25 Μαρτίου.

Η Κύπρος είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επιβεβαιώνει ότι θα άρει τους περιορισμούς της για τους Βρετανούς, τη μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού της, εφόσον έχουν εμβολιαστεί πλήρως με εγκεκριμένο εμβόλιο. Ωστόσο από τις 17 Μαΐου το νωρίτερο οι Βρετανοί ταξιδιώτες δεν θα επιτρέπεται να κάνουν διεθνείς διακοπές σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Οι εμβολιασμένοι Βρετανοί θα μπορούν να επισκέπτονται την Κύπρο χωρίς την απαίτηση για αρνητικό αποτέλεσμα τεστ και καραντίνα, δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδιος στο Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι Σεϋχέλλες αίρουν την καραντίνα για όλους τους επισκέπτες από τις 25 Μαρτίου, εκτός από όσους προέρχονται από τη Ν. Αφρική λόγω της μετάλλαξης, και ως μοναδική απαίτηση εισόδου στη χώρα παραμένει το αρνητικό τεστ κορωνοϊού που θα πρέπει να έχει γίνει 72 ώρες πριν την αναχώρηση.

Τα μέτρα που ανακοινώνονται αντιπροσωπεύουν τις συστάσεις των τουριστικών μας συνεργατών και ελήφθησαν έπειτα από συμβουλές και αποδοχή από τις υγειονομικές αρχές, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Τουρισμών της χώρας, Sylvestre Radegonde.

Σχολιάστε