Uncategorized

Κορονοϊός: Θα κοστίσει 46 εκατ. θέσεις εργασίας στα ταξίδια!

Μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται να έχει ο αντίκτυπος του κορονοϊού στα ταξίδια όπως προκύπτει από τις προβλέψεις της ATAG, ότι ίσως κοστίσει ακόμα και 46 εκατ. θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν από την οργάνωση Air Transport Action Group (ATAG) οι επιπτώσεις στην εργασία όσων ασχολούνται ευρύτερα με τον τουρισμό και τα ταξίδια είναι αργές αλλά αναμενόμενες, καθώς όλα πλέον έχουν αλλάξει σχετικά με τον τρόπο που ταξιδεύουμε ανά τον κόσμο.

αεροδρόμιο εσωτερικό τουρίστας με μάσκα και βαλίτσα

Η ATAG προέβλεψε συγκεκριμένα ότι μεγάλη βουτιά έχει γίνει στη ζήτηση για ταξίδια παγκοσμίως, κάτι που θα πάρει πολύ χρόνο για να αλλάξει και μέχρι να γίνει αυτό 4,8 εκατομμύρια περίπου εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από τις μισές από τις συνολικά 87,7 εκατ. θέσεις εργασίας, που στηρίζει άμεσα ή έμμεσα ο κλάδος των ταξιδίων στις υπηρεσίες αναψυχής και τις εφοδιαστικές αλυσίδες, θα χαθούν.

αεροδρόμιο επιβάτες στις αφίξεις

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το κοντινό μέλλον στα αεροπορικά ταξίδια και μέχρι να βγούμε από την πανδημία του κορονοϊού είτε με κάποιο εμβόλιο είτε με θεραπεία. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι αεροπορικές που συρρικνώνονται, όπως ο γερμανικός κολοσσός της Lufthansa.

«Γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουν πολλές θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές και στην ευρύτερη οικονομία που στηρίζονται στην αεροπορία», δήλωσε ο επικεφαλής της ATAG, η οποία εκπροσωπεί αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια, κατασκευαστές αεροσκαφών και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Σχολιάστε