ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας για τα τουριστικά αξιοθέατα

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν ιδιοκτήτες και διαχειριστές τουριστικών αξιοθεάτων ανά τον κόσμο, που επίσης έχουν χτυπηθεί στυγνά από την πανδημία του κορωνοϊού, ζητώντας όπου είναι δυνατόν την υποστήριξη του κόσμου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι διαχειριστές τουριστικών αξιοθεάτων με ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά, συμφιλιώνονται μπροστά στα τραγικά αποτελέσματα της πανδημίας.

Για παράδειγμα, από τουριστικά αξιοθέατα όπως το Κάστρο του Λιντς στο Κεντ της Αγγλίας, παροτρύνονται οι επισκέπτες του να επισκεφθούν και το ανταγωνιστικό Κάστρο Χέβερ, λέγοντας ότι τα τουριστικά αξιοθέατα χρειάζονται τώρα περισσότερη υποστήριξη από ποτέ.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από το Κάστρο του Λιντς ζητείται από τους χρήστες του να επισκεφθούν τον  μεγαλύτερο αντίπαλό του, λέγοντας ότι το 2020 ήταν μια παράξενη χρονιά: «Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα σας ζητούσαμε κάτι τέτοιο,  αλλά το 2020 ήταν μια παράξενη χρονιά. Επομένως, επισκεφθείτε το Κάστρο Χέβερ ή οποιαδήποτε αξιοθέατα επισκεπτών που εξακολουθούν να είναι σε θέση να ανοίξουν τις πύλες και τους κήπους τους κατά τη διάρκεια του εθνικού lockdown», αναφέρει η ανάρτηση.

Σημειώνεται ότι οι χώροι, οι κήποι, ο λαβύρινθος και οι παιδικές χαρές και στα δύο ιστορικά μνημεία του Κεντ, παραμένουν ανοιχτά κατά το δεύτερο lockdown, με τη ελπίδα ότι θα χρησιμοποιηθούν από τους επισκέπτες ως τόποι σωματικής άσκησης και ψυχικής ανάτασης.

Σχολιάστε