ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Οι Αμερικανοί θέλουν να απαγορευθούν οι πτήσεις σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι επιβάτες που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα πρέπει να μη μπορούν να ταξιδεύουν με πτήσεις, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Reuters.

Το 62% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 80% για τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών.

Η έρευνα διεξήχθη σε δεόγμα 1.005 Αμερικανών αυτή τη Δευτέρα και Τρίτη με στόχο να αποκαλύψει τη στάση των ανθρώπων στα εμβόλια, όσον αφορά την αξιοποίησή τους στα ταξίδια.

Μάλιστα, το 54% δήλωσε ότι ενδιαφέρεται πολύ να εμβολιαστεί, έναντι 41% που δήλωνε την ίδια πρόθεση τον Ιανουάριο.

Η σκέψη απαγόρευσης των ταξιδιωτών που δεν έχουν εμβολιαστεί στις πτήσεις συζητείται σε διεθνές επίπεδο καθώς ορισμένες κυβερνήσεις αναμένεται να χαλαρώσουν σε πρώτη φάση τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα σύνορα αποκλειστικά για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Τον περασμένο μήνα, αεροπορικές εταιρίες άσκησαν πίεση στη κυβέρνηση Μπάιντεν να καταργήσει τα σχέδια για τεστ πριν την αναχώρηση, αναφέροντας ότι θα προκαλέσει διακρίσεις και θα ωθήσει τους ανθρώπους σε λιγότερο ασφαλείς μορφές μεταφοράς. Αντίστοιχο επιχείρημα ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί εάν ο εμβολιασμός γίνει προαπαιτούμενο στις πτήσεις.

Η έρευνα του Reuters έδειξε επίσης ότι το 55% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να απαγορευτούν από  τα γυμναστήρια και τα σινεμά. Μέχρι στιγμής, μόλις το 18% των Αμερικανών έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, όμως οι ελπίδες της αμερικανικής κυβέρνησης είναι από την 1η Μαϊου όλοι οι ενήλικοι Αμερικανοί πολίτες να μπορούν να κάνουν το εμβόλιο.

Σχολιάστε