ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Οι Κινέζοι επιστρέφουν στην Ευρώπη αλλά με διαφορετικές ανάγκες από το παρελθόν

Σε ανάκαμψη του ενός τρίτου των ταξιδιών τους από το 2019, οδηγείται ο Κινεζικός τουρισμός στην Ευρώπη το 2023, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Ερευνών της Κίνας για τον Εξερχόμενο Τουρισμό COTRI, με τις περισσότερες κρατήσεις των Κινέζων σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή μέχρι στιγμής να αφορούν τη Γαλλία, τα Εμιράτα και τη Γερμανία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής του COTRI, Wolfgang Georg Arlt, προέβλεψε ότι το 2023 αναμένεται να καταγραφούν 110 εκατ. ταξίδια Κινέζων στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ο Olivier Ponti από την Forward Keys εμφανίζεται πιο επιφυλακτικός, και εξηγεί ότι χρειάζεται πολύς δρόμος ακόμα για την πλήρη ανάκαμψη των τουριστικών ροών από την Κίνα καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν εμπόδια όπως η έλλειψη προσωπικού στις αεροπορικές εταιρίες και το κόστος εγκρίσεων για πτητικά δρομολόγια τα οποία επιβραδύνουν την ανάπτυξη της πτητικής προσφοράς.

Επιπλέον, οι Κινέζοι συναντούν μεγάλους χρόνους αναμονής για την έγκριση διαβατηρίων, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της κινεζικής πλατφόρμας Trip.com, Ray Chen, οι πτήσεις συνεχίζουν να είναι ακριβές.

Άνοδος των ροών από το Πάσχα

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες πρόκειται να επισκεφθούν τη Γερμανία από το Πάσχα, καθώς μέχρι τότε τα ζητήματα logistics για τη μεταφορά τους θα έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Την ίδια στιγμή, η τουριστική βιομηχανία χρειάζεται να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες που διαμορφώθηκαν μετά την πανδημία. Το ενδιαφέρον για μικρότερους προορισμούς, για διακοπές στη φύση ή για πολυτελές κάμπινγκ (glamping) είναι πλέον μεγάλο, ενώ από το ξέσπασμα της πανδημίας έχει γίνει κοινωνικά αποδεκτό για τους πλουσίους να κάνουν διακοπές στην ίδια τους τη χώρα. Επομένως, για πρώτη φορά, η Ευρώπη πλέον χρειάζεται να ανταγωνιστεί την εσωτερική αγορά της Κίνας.

Η Γαλλία συγκεντρώνει τη μερίδα του Λέοντος των κρατήσεων

Σύμφνωα με έρευνα της Sojern, οι Κινέζοι προβαίνουν σε διαδικτυακές αναζητήσεις που αφορούν τη Μ. Βρετανία (22%), τη Γαλλία (14%), την Ισπανία (12%), τη Γερμανία (12%) και την Ιταλία (11%) και σε όρους πραγματικών κρατήσεων κυριαρχεί η Γαλλία (18%), τα ΗΑΕ (16%), η Ισπανία (10%), η Γερμανία (9%) και η Ιταλία (8%).

Σχολιάστε