ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Οι 10 κορυφαίες πόλεις του κόσμου για ευτυχισμένη ζωή για το 2022

Με την έλευση της νέας χρονιάς, πολλοί ψάχνουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Ποιες πόλεις όμως μπορούν να προσφέρουν μια μακρά και υγιεινή ζωή;

Νέα μελέτη επιβεβαίωσε την επίδραση πέντε συνηθειών στον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Πρόκειται για το :

  • Tο κάπνισμα.
  • Την σωματική δραστηριότητα.
  • Την κατανάλωση αλκοόλ.
  • Το σωματικό βάρος.
  • Τη διατροφή.

Οι ανωτέρω παράγοντες επηρεάζουν τόσο το συνολικό προσδόκιμο ζωής όσο και τις χρόνιες ασθένειες.

Η εταιρεία Lenstore ανέλυσε 44 παγκόσμιες πόλεις σε 10 μετρήσεις. Οι δείκτες κυμαίνονται από τις ώρες ηλιοφάνειας έως το μέσο κόστος μιας συνδρομής στο γυμναστήριο.

1.Βιέννη

Η αυστριακή πρωτεύουσα προσφέρει το τέλειο μέρος για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Με 1.884 ώρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο, κόστος ενός μπουκαλιού νερού σε προσιτές £ 0,58 και κατατάσσεται ως η ένατη πιο ευτυχισμένη χώρα των τοποθεσιών που αναλύθηκαν.

Βιέννη

2.Ντουμπάι

Το Ντουμπάι έχει 3.509 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως. Είναι η δεύτερη υψηλότερη. Η πόλη δεν είναι ιδανική μόνο για όσους χρειάζονται κάποια βιταμίνη D και θέλουν να χαλαρώσουν, με την πόλη να έχει σχεδόν 2.000 (1.889) υπαίθριες δραστηριότητες για ενεργούς λάτρεις.

Ντουμπάι

3.Κοπεγχάγη

Γνωστή ως μία από τις πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο η πρωτεύουσα της Δανίας ανέβηκε δύο βαθμολογίες από την έκθεσή μας για υγιείς πόλεις για το 2021, καταλαμβάνοντας τώρα την τρίτη θέση. Η Κοπεγχάγη διαθέτει την τρίτη χαμηλότερη ετήσια ώρα εργασίας. Έχει τον πέμπτο χαμηλότερο δείκτη ρύπανσης από οποιαδήποτε πόλη που αναλύθηκε.

Γειτονιά Nyhavn, Κοπεγχάγη
Στη γειτονιά Nyhavn

4.Φρανκφούρτη

Η Φρανκφούρτη είναι πρώτη ως η πόλη με την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Έχει χαμηλές ώρες εργασίας.

Φρανκφούρτη

5.Άμστερνταμ

Η ολλανδική πρωτεύουσα κλείνει τις πέντε κορυφαίες πόλεις για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.  Το Άμστερνταμ διατηρεί την πέμπτη θέση στην κατάταξη για το βαθμό ευτυχίας του (7,5/10). Έχε τα έκτα χαμηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας στην Ευρώπη με το 20,4% του πληθυσμού της.

 Άμστερνταμ

6.Ελσίνκι

Κατατάσσεται ως η πιο ευτυχισμένη πόλη από όλες τις τοποθεσίες. Έχει τα χαμηλότερα επίπεδα ρύπανσης με βαθμολογία 13,2/100. Διαθέτει τους πιο ευτυχισμένους πολίτες, έχει καθαρό αέρα και περιορισμένη πρόσβαση σε ανθυγιεινές επιλογές φαγητού.

Ελσίνκι

7.Βερολίνο

Το μέσο προσδόκιμο ζωής του Βερολίνου είναι 81,1 χρόνια. Η γερμανική πρωτεύουσα έχει επίσης δει μείωση στο κόστος της για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Βερολίνο, μια από τις πιο cool πόλεις της Ευρώπης

8.Στοκχόλμη

Η Στοκχόλμη κατατάσσεται στην όγδοη θέση στη λίστα για τις πιο υγιεινές πόλεις. Ταυτόχρονα, είναι έβδομη στην Ευρώπη για τα χαμηλά επίπεδα παχυσαρκίας.

Στοκχόλμη

9.Φουκουόκα

Η Φουκουόκα, η δεύτερη μη ευρωπαϊκή χώρα στη λίστα των 10 κορυφαίων. Βρίσκεται στην Ιαπωνία. Υπερηφανεύεται για το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής μαζί με την Οσάκα και το Τόκιο.

Φουκουόκα Ιαπωνία

10.Γενεύη

Η τελευταία πόλη που μπήκε στη λίστα των 10 κορυφαίων είναι η Γενεύη. Γνωστή ως οικονομικό κέντρο και τοποθεσία για την παγκόσμια διπλωματία, η Γενεύη καταλαμβάνει τη 10η θέση.

Γενεύη

Σχολιάστε