ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Πότε θα έρθουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα

Η Ελλάδα περιμένει Ρώσους επισκέπτες όσο συντομότερα το επιτρέψουν οι συνθήκες και το άνοιγμα των συνόρων, δήλωσε η εκπρόσωπος του γραφείου ΕΟΤ στη Ρωσία, Tatyana Pospergelis.

Σύμφωνα με την κ. Pospergelis, στην Ελλάδα εφαρμόζονται πρωτόκολλα υγείας σε κάθε σημείο της τουριστικής αλυσίδας: στις μεταφορές, στις παραλίες, στα ξενοδοχεία.

Επιπλέον, σε συνεργασία με ρώσους τουρ ροπερέιτορ, συζητούνται επιπλέον δυνατότητα για πιο άνετη διαμονή των Ρώσων τουριστών.

Η κ. Pospergelis εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι να φτάσουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα, η μάσκα θα έχει καταργηθεί στη χώρα, παρότι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης θα πρέπει να διατηρηθούν για την ασφάλεια των ίδιων των τουριστών.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρότζεκτ παραθερισμού Ρώσων γιατρών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, στην Ελλάδα, κάτι που στηρίζεται και από την ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR.

Μόλις ανοίξουν και πάλι τα σύνορα, οι Ρώσοι γιατροί θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να απολαύσουν τον ήλιο και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, δήλωσε.

Όσον αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας των προξενικών αρχών και των κέντρων έκδοσης visa στη Ρωσία, δεν υπάρχει ακόμη πληροφόρηση. Η κ. Pospergelis υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις προξενικές αρχές της Ελλάδας και της Ρωσίας. Εξετάζονται όλες οι μέθοδοι διευκόλυνσης της έκδοσης visa Σένγκεν στους Ρώσους, δήλωσε.

Η Ελλάδα είναι ασφαλής και περιμένει τουρίστες, είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε