ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ρώσοι τουρ οπερέιτορ: Προβληματισμός για την απουσία αεροπορικών συνδέσεων με την Ελλάδα

Παρότι η Ελλάδα άνοιξε την πόρτα στους Ρώσους τουρίστες, εκπρόσωποι των μεγάλων τουρ οπερέιτορ της Ρωσίας που ειδικεύονται στα ταξίδια στην Ελλάδα, τονίζουν οτι ελλείψει απευθείας πτήσεων των δύο χωρών, η κατάσταση παραμένει ρευστή καθώς πολλά εξαρτώνται από τη ρωσική πλευρά και από τις διμερείς συμφωνίες για την αποκατάσταση των αερομεταφορών.

Ευελπιστούμε ότι δεδομένης της ευνοϊκής επιδημιολογικής κατάστασης της Ελλάδας και των σκληρών μέτρων ελέγχου της πανδημίας, η ανταπόκριση των ρωσικών αρχών θα είναι θετική.

Ο διευθύνων σύμβουλος του TEZ TOUR Greece, κ. Δημήτρης Χαριτίδης, επισημαίνει οτι δεν θα είναι εφικτές οι πτήσεις μέσω Τουρκίας, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης.

Επιπλέον, δεν έχει γίνει σαφές πώς η Ελληνική πλευρά θα διαχειριστεί τον κανονισμό του ορίου των 500 ατόμων που θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα κάθε εβδομάδα, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού και κράτηση σε ξενοδοχείο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαριτίδης, μπορεί να δημιουργούνται προβλήματα αν κάποιος τουρίστας δεν καταφέρει να επιβιβαστεί στην πτήση του όταν θα έχει ξεπεραστεί το όριο των 500 ατόμων. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, είναι απίθανο οποισδήποτε τουρ οπερέιτορ να ρισκάρει να κάνει σοβαρό σχεδιασμό για την Ελλάδα και να διαμορφώσει πτητικά προγράμματα, τόνισε.

Προετοιμαζόμαστε για άνοδο της ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα, όμως εφόσον δεν υπάρχουν απευθείας συνδέσεις, η ζήτηση αυτή δεν θα μπορεί να καλυφθεί, δήλωσε το στέλεχος του Intourist, Philip Obruchev-Mironov.

Ωστόσο, ο κ. Τσαντεκίδης εκτιμά ότι αν οι Ρωσικές αρχές δώσουν το πράσινο φως για τη συνέχιση των πτήσεων με την Ελλάδα, οι αεροπορικές εταιρίες θα είναι σύντομα σε θέση να ανακοινώσουν νέα πτητικά προγράμματα.

Αν τα πράγματα πάνε καλά με το όριο των 500 τουριστών από τη Ρωσία, η Ελλάδα θα αυξήσει σταδιακά τον αριθμό αυτό, φτάνοντας μερικές χιλιάδες, δήλωσε, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ένωσης ρώσων τουρ οπερείτορ, ATOR, και αυτό θα επιτρέψει στους αερομεταφορείς να αυξήσουν τον αριθμό πτήσεων.

Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και ο κ. Χαριτίδης, προσθέτοντας οτι είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να άρει τους περιορισμούς στις ροές των Ρώσων τουριστών μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εάν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Σχολιάστε