ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Σκωτία: Σε καραντίνα δύο εβδομάδων οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλλονται μέτρα καραντίνας σε ταξιδιώτες από την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το BBC.

Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες θα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν απομονωμένοι για 14 ημέρες μετά την άφιξη τους στην Σκωτία μετά τις 04:00 την Πέπτη.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υιοθέτησε αυτό το μέτρο λόγω της “σημαντικής αύξησης” των κρουσμάτων Covid-19 που φτάνουν στην Σκωτία από ανθρώπους που ταξίδεψαν στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο.

Η αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με ανθρώπους που επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά, αναφέρει το BBC. Ως αποτέλεσμα η χώρα βγήκε από τον κατάλογο απαλλαγής για λόγους δημόσιας υγείας.

Αν και εκτιμάται ότι στην Ελλάδα η εξάπλωση του κορονοϊού παραμένει χαμηλότερα από τα 20 άτομα ανά 100.000, ένας αριθμός κρουσμάτων εντοπίστηκε ότι συνδέεται με ταξιδιώτες από την Ελλάδα, αναφέρει το BBC.

“Βρισκόμαστε εν μέσω μιας πανδημίας και η κατάσταση σε πολλές χώρες μπορεί να αλλάξει ξαφνικά”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Humza Yousaf. “Σε αυτό το πλαίσιο, οι άνθρωπο θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ προσεκτικά πριν κάνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό που δεν είναι απαραίτητο”.

Σχολιάστε