ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Στις χώρες «πολύ υψηλού κινδύνου» η Ελλάδα στη λίστα του αμερικανικού CDC

Προσθήκες στον κατάλογο των χωρών που συνιστούν περιοχές «πολύ υψηλού κινδύνου» έκανε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων.

Η λίστα με τους προορισμούς «επιπέδου τέσσερα» μεγάλωσε με δύο νέες χώρες της ΕΕ, όπου επικρατεί σημαντική έξαρση του κορονοϊού.

Σε αυτήν τη λίστα, στην οποία βρίσκονται πάνω από 70 χώρες, εντοπίζεται και η Ελλάδα, όπως και η Γερμανία, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Βουλγαρία.

Στην τελευταία είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μέσα σε αυτήν περιλαμβάνονται και Ρουμανία, Σερβία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβακία, Σερβία, Τουρκία.

Το CDC αναθεώρησε, συγκεκριμένα, σήμερα την ταξιδιωτική οδηγία τους για τη Γερμανία και τη Δανία, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων της Covid-19 στις χώρες αυτές.

Αύξησε στο «επίπεδο τέσσερα: πολύ υψηλή» τη σύστασή του για τις δύο ευρωπαϊκές χώρες, προτρέποντας τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια εκεί.

Αντιθέτως, υποβάθμισε στο «επίπεδο τρία: χαμηλός κίνδυνος» το Ισραήλ, την Αρούμπα, τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, το Κουρασάο και τη Γουαδελούπη.

Στις χώρες «πολύ υψηλού κινδύνου» η Ελλάδα στη λίστα του αμερικανικού  CDC

 

Σχολιάστε