Uncategorized

Συμμορίες λυμαίνονται τη Μύκονο

Γερμανικό δημοσίευμα εστιάζει στην εγκληματικότητα που μαστίζει τη Μύκονο και άλλα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στις υποσχέσεις των αρμοδίων για καλύτερη αστυνόμευση. 

Η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten επισημαίνει ότι «οι Έλληνες καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν διακινητές ναρκωτικών, ληστές και άλλους απατεώνες στα νησιά, με ντρόουνς, κάμερες παρακολούθησης και περιπολίες με μηχανές». Η εφημερίδα της Στουτγάρδης σημειώνει ότι «στο παρελθόν είχαν γίνει στη Μύκονο πολλές διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες και δωμάτια ξενοδοχείων, που συνήθως δεν διαθέτουν επαρκή φύλαξη. Οι δράστες αφαιρούσαν κοσμήματα, ακριβά ρολόγια και μετρητά. Ειδικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δραστηριοποιούνται στη Μύκονο τουλάχιστον δέκα οργανωμένες σπείρες εγκληματιών. Το 2019 είχαν καταγραφεί στο νησί σχεδόν 300 διαρρήξεις και πολλές ένοπλες ληστείες. Επιπλέον, επιχειρηματίες καταγγέλλουν εκβιασμούς με το πρόσχημα της παροχής προστασίας».

Τι αλλάζει από δω και πέρα; Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι πρώτοι 50 επιπλέον αστυνομικοί έφτασαν ήδη στο νησί, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι τις επόμενες εβδομάδες. Την ομάδα ενισχύουν έμπειροι εγκληματολόγοι, στελέχη των μυστικών υπηρεσιών και ειδικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Νέος αστυνομικός διευθυντής στη Μύκονο ορίζεται ένας δημόσιος λειτουργός, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια, ως επικεφαλής της δίωξης στο Μαρούσι, κατάφερε να διαλευκάνει μία σειρά από σημαντικές υποθέσεις. Η Μύκονος θα είναι μόνο η αρχή. Και στη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Ρόδο και άλλα δημοφιλή τουριστικά νησιά η αστυνομία ενισχύεται με επιπλέον δυνάμεις και σύγχρονο εξοπλισμό».

Άκυρες οι διακοπές λόγω …ελαττωματικού PCR

Μία διδακτική ιστορία για τέσσερις Γερμανούς που έκλεισαν διακοπές στην Ελλάδα, αλλά τους απαγορεύθηκε η επιβίβαση στο αεροπλάνο, αναδεικνύει η τοπική εφημερίδα Soester Anzeiger. Οι τέσσερις φίλοι είχαν κλείσει εισιτήρια από το Ντίσελντορφ για την Πρέβεζα και από εκεί θα αναχωρούσαν για το Μεγανήσι Λευκάδας. Αλλά όπως σημειώνει η εφημερίδα «το σοκ επήλθε στο γκισέ της αεροπορικής εταιρίας Condor. Τα τέσσερα μοριακά τεστ δεν έγιναν δεκτά. (…) Κατ΄αρχάς έλειπε σε όλα τα πιστοποιητικά ο αριθμός διαβατηρίου ή αστυνομικής ταυτότητας, που θεωρείται απαραίτητος για το ταξίδι στην Ελλάδα. Επιπλέον, στη στήλη που καταχωρείται η ακριβής ώρα της εξέτασης για το μοριακό τεστ υπήρχε μόνο η ένδειξη 0.00, ωσάν να είχε γίνει το τεστ τα μεσάνυχτα, κάτι που επίσης επέκριναν οι αρμόδιοι στο γκισέ. ‘Κρίμα τα χρήματα που δώσαμε’ λένε οι ενδιαφερόμενοι. Πρόκειται για ένα ποσό περίπου 1.300 ευρώ για τα εισιτήρια συν άλλα 300 ευρώ για τα τεστ». Οι τέσσερις Γερμανοί λένε ότι θα κινηθούν νομικά, ζητώντας από την εταιρεία που διενήργησε τα τεστ να τους αποζημιώσει για το σύνολο του ποσού.

Σχολιάστε