ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τεράστια ζήτηση για γαμήλια ταξίδια – Σε ιστορικά ρεκόρ η ζήτηση μέχρι το 2023!

Aν υπάρχει μια αγορά διακοπών που καταγράφει ιστορικό ρεκόρ ζήτησης αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα στην Αμερικανική αγορά, είναι τα γαμήλια ταξίδια, με τις κρατήσεις να έχουν πάρει φωτιά, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς συμβούλους που ειδικεύονται σε αυτόν το τύπο διακοπών.

Έχουμε τόση δουλειά που χρειάστηκε να αναθεωρήσουμε τους αρχικούς στόχους ετήσιων πωλήσεων, τους οποίους ξεπεράσαμε ήδη στα τέλη Ιουλίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Be All Inclusive με έδρα στο Fallston, James Berglie. Αυτή η χρονιά, τόνισε, ήταν εξαιρετική και το 2023 αναμένεται να είναι χρονιά ιστορικών ρεκόρ για τα γαμήλια ταξίδια.

Χρειάστηκε, όπως τόνισε, να περιορίσουμε τον αριθμό των νέων ταξιδιών και η ομάδα μας έχει αυξηθεί από το 2020 από μόλις ένα τουριστικό πράκτορα σε εννέα, οι οποίοι ειδικεύονται στους προορισμούς γαμήλιων ταξιδιών.

Η πρόεδρος της Time For Travel, Sarah Kline, επισημαίνει ότι τα γαμήλια ταξίδια «εκδίκησης» και όσα αναβλήθηκαν κατά τη διετία 2020-2022 πραγματοποιήθηκαν παρά τις απαισιόδοξες προσδοκίες της, ενώ τόνισε ότι αναμένεται αριθμός ρεκόρ γάμων το φθινόπωρο του 2022. Μάλιστα, λόγω της εξαιρετικής πορείας της ζήτησης, η εταιρία δεν δέχεται νέες κρατήσεις μέχρι τον Ιούλιο του 2023!

Η πρόεδρος της TravelSmiths, Sally Jane Smith, αναφέρει ότι οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019, λόγω των αυξημένων δαπανών των Αμερικανών για γάμους. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να δαπανήσουν πολλά χρήματα για πέντε ώρες με την οικογένειά τους, αλλά επιθυμούν τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις διανυκτερεύσεις στο γαμήλιο προορισμό.

Όσον αφορά τους προορισμούς, δημοφιλέστεροι είναι όσοι έχουν θερμό κλίμα, με πρώτο το Μεξικό, δεύτερο τη Δομινικανή Δημοκρατία και τρίτο τη Τζαμάικα.

Όπως επισήμανε η κ. Kline, η πανδημία έκανε τα ζευγάρια να συνειδητοποιήσουν ότι τα μεγάλα έξοδα για μία ημέρα γάμου με αγνώστους δεν τους ενδιαφέρουν, και επιθυμούν πιο οικείες πολυήμερες εκδηλώσεις με αγαπημένα πρόσωπα, με αναμνήσεις που θα τους μείνουν.

Σχολιάστε