Uncategorized

Τουρισμός: Περισσότερα ταξίδια και αυξημένες δαπάνες των Γερμανών το 2018

Σχεδόν 1 στους 4 Γερμανούς (24%) σχεδιάζει να ταξιδέψει περισσότερο φέτος σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα αγοράς Reiseanalyse, που διενεργεί το δίκτυο τουριστικών ερευνών FUR. Η αυξημένη διάθεση για ταξίδια αποδίδεται στο γεγονός ότι πολλοί Γερμανοί βρίσκονται σε ελαφρώς καλύτερη οικονομική κατάσταση φέτος.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο σε δείγμα 7.500 Γερμανών, δείχνει ακόμη ότι το 30% (σε σύγκριση με το 28% πέρυσι) σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα για ταξίδια και διακοπές το 2018. Αντίθετα, μόνο το 13% ανέφερε ότι θα ταξιδέψει λιγότερο (ίδιο ποσοστό με πέρυσι) και ανάλογο ποσοστό δήλωσε ότι θα ξοδέψει λιγότερα (14% πέρυσι).

Το 2017 το ποσοστό των Γερμανών που δήλωνε ότι θα ταξιδέψει περισσότερο ήταν 23%.

“Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν μια θετική διάθεση για διακοπές που σηματοδοτούν καλές συνθήκες εκκίνησης για το 2018”, δήλωσε ο καθηγητής Martin Lohmann,που είναι  υπεύθυνος για την εμπεριστατωμένη ετήσια έρευνα αγοράς Reiseanalyse, παρουσιάζοντας τα πρώτα συμπεράσματα στην έκθεση CMT στη Στουτγάρδη.

Ο κ.Lohmann υπογράμμισε επίσης ότι το 2017 παρέμεινε “σταθερά υψηλό”το επίπεδο ζήτησης, με τους Γερμανούς να πραγματοποιούν 69 εκατομμύρια διακοπές (5 ημερών και άνω). Τα μικρής διάρκειας ταξίδια αυξήθηκαν κατά 2,5% σε 91 εκατομμύρια πέρυσι. Οι συνολικές δαπάνες για τις διακοπές, εξάλλου, αυξήθηκαν κατά 2% σε 69 δισ. Ευρώ το 2017, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα της Reiseanalyse.

Ο εμπειρογνώμονας των ταξιδιών δεν βλέπει σημαντικές αλλαγές στους προορισμούς ή τους τύπους διακοπών των Γερμανών το 2018. Πέρυσι, πρώτος προορισμός παρέμεινε η Γερμανία με μερίδιο 30%, μπροστά από την Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Κροατία.

Πάντως, το 42% των ερωτηθέντων στην έρευνα απάντησε ότι σκοπεύουν να επισκεφθούν έναν εντελώς νέο προορισμό φέτος, ενώ το 17% εξετάζει το ενδεχόμενο μελλοντικά να αναζητήσει κάτι νέο (σε σύγκριση με το 15% πέρυσι). Υπάρχει επίσης μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ταξίδια στην πόλη, διαλείμματα ευεξίας και για κρουαζιέρες.

Σύμφωνα με τον κ.Lohmann, ένα σταθερό ποσοστό 22% των διακοπών θα οργανωθεί με πακέτα και ένα επιπλέον 11% θα συνδυάζει και μεμονωμένα στοιχεία. Εκτιμά, ωστόσο, ότι θα υπάρξει αύξηση σε κρατήσεις σε ξενοδοχεία και πτήσεις μέσω του διαδικτύου, καθώς το ποσοστό των ερωτηθέντων που σχεδιάζουν να κάνουν κράτηση μέσω πρακτορείου ταξιδιών μειώθηκε στο 16% από 18% τον προηγούμενο χρόνο

Σχολιάστε