ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το Τόκιο θα άρει την απαγόρευση στα ταξίδια προς 12 χώρες!

Διαρκώς αλλάζουν τα πράγματα σχετικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό, με τις χώρες να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν αφίξεις από ή αναχωρήσεις προς διάφορες χώρες. Το Τόκιο αποφάσισε, λοιπόν, να άρει την απαγόρευση στα ταξίδια προς 12 χώρες.

Ο κορονοϊός ανά τον κόσμο έφερε αλλαγές στα αεροπορικά ταξίδια και πλέον για να μεταβούμε σε μια χώρα πρέπει να ξέρουμε τι ισχύει και τι όχι εκεί που θέλουμε να πάμε. Ο λόγος; Να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι!

αεροδρόμιο Narita Τόκιο ταξιδιώτες

Η Ιαπωνία προγραμματίζει να αποσύρει την απαγόρευση, λόγω κορονοϊού, στα ταξίδια εξωτερικού προς την Κίνα αλλά και προς 11 άλλες χώρες τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Τhe Yomiuri, φροντίζοντας με κάθε τρόπο για τον έλεγχο των επιβατών στα αεροδρόμια της χώρας.

Αλλάζουν λοιπόν για 11 χώρες οι απαγορεύσεις και πλέον οι Ιάπωνες θα μπορούν να ταξιδέψουν μεταξύ άλλων και σε αυτές τις χώρες: Ταϊβάν, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Βιετνάμ και Μαλαισία.

Τόκιο πόλη κόσμος με μάσκες

Σε κάθε περίπτωση η Ιαπωνία έχει πάρει πολύ αυστηρά μέτρα όσον αφορά στα ταξίδια των πολιτών της, απαγορεύοντας την περίοδο αυτή να μεταβεί κάποιος σε 159 χώρες. Με την άρση όμως της απαγόρευσης συστήνει με αυστηρότατο τρόπο στους ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν από το Τόκιο ή άλλη πόλη προς μία από αυτές τις χώρες να μην το κάνουν άσκοπα, παρά μόνο εάν υπάρχει κάποια επείγουσα ανάγκη.

Μάλιστα μόλις τον Οκτώβριο η χώρα άνοιξε τα συνορά της για ξένους τουρίστες, στους οποίους ωστόσο επιβάλλονται μέτρα κατά την είσοδό τους αλλά και την παραμονή τους στη χώρα.

Πώς ανοίγουν τα σύνορα στην Ιαπωνία

Περιορίζοντας τους αριθμούς των ημερήσιων αφίξεων, η ιαπωνική κυβέρνηση ανοίγει ξανά τα σύνορά της σε όλες τις χώρες παγκοσμίως. Παραμένοντας σε εγρήγορση, όσοι εισέρχονται στην Ιαπωνία θα εξακολουθήσουν να υποχρεούνται να ολοκληρώσουν μια περίοδο καραντίνας δύο εβδομάδων προτού τους επιτραπεί να κινούνται ελεύθερα.

αεροδρόμιο επιβάτης με μάσκα και βαλίτσα

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εισερχόμενη κίνηση θα περιορίζεται σε μόλις 1.000 άτομα την ημέρα. Επιπλέον, τα περισσότερα από τα συνηθισμένα φημισμένα αξιοθέατα της Ιαπωνίας θα είναι κλειστά για να αποφευχθούν μεγάλες ομαδικές συγκεντρώσεις.

Η απαγόρευση εισόδου σε αυτήν τη χώρα με την πλούσια ιστορία, βοήθησε την Ιαπωνία να διατηρήσει έναν χαμηλό αριθμό σε κρούσματα και θανάτους από τον κορονοϊό, κάτι φυσικά που οφείλεται και στην πειθαρχία των Ιαπώνων σχετικά με τις κυβερνητικές εντολές και τους κανόνες.

Σχολιάστε