ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έκρηξη της ζήτησης για γαμήλια ταξίδια στην Ευρώπη – Η Ελλάδα στις πρώτες επιλογές

Aύξηση παρουσιάζει η ζήτηση για γαμήλια ταξίδια στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την συνιδρύτρια του συνεργαζόμενου με τη Virtuoso γραφείου Wedaways, Pamela Strauss-Goldman, 33% περισσότεροι πελάτες επιλέγουν την Ευρώπη ως προτιμώμενο προορισμό για το γάμο τους, με όλο και περισσότερους να επιλέγουν πιο ψαγμένες πόλεις.

Πρώτος προορισμός τους είναι η Ιταλία, αλλά και η χώρα μας, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Η Ευρώπη, εξηγεί η κ. Strauss-Goldman μιλώντας στο travelmarketreport.com, διαθέτει τα πάντα. Πόλεις, ύπαιθρο, παραλίες, κουζίνα, γλώσσες, τέχνη, πολιτισμό, υποδομές, προσβάσιμα αεροδρόμια κτλ.

Ενώ η καλύτερη περίπτωση είναι να γίνεται κράτηση του χώρου του γάμου τουλάχιστον ένα χρόνο πριν το μυστήριο, συνήθως ο προγραμματισμό ξεκινά 6 μήνες πριν το ταξίδι, τονίζει.

H πρόεδρος του Destination Wedding και της Ένωσης Σπεσιαλιστων Γαμήλιων Ταξιδίων, Lisa Sheldon, επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχει δεχθεί αιτήματα για γαμήλια ταξίδια στην Τοσκάνη, τα Χάιλαντ της Σκωτίας και τη Σαντορίνη.

Τα εμπόδια που συναντούν οι τουρίστες που επιθυμούν να παντρευτούν στην Ευρώπη είναι η απόσταση, η γλώσσα και το κόστος ενώ θα πρέπει να περιμένουν ότι εξαιτίας της απόστασης αλλά και λόγω του κόστους, δεν παρευρίσκονται όλοι οι προσκεκλημένοι.

Επιπλέον, οι μεταφορές από το ξενοδοχείο στο χώρο τέλεσης του γάμου μπορεί να είναι ακριβές, τονίζει η κ. Strauss-Goldman.

Προβληματικό είναι και το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων επομένως προτείνεται η κράτηση όσο το δυνατό νωρίτερα ώστε να επιτευχθούν οι χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων και να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα, ιδιαίτερα εάν ο προορισμός δεν έχει συχνή αεροπορική σύνδεση.

Σχολιάστε