ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου

Στο πρόσφατο τουριστικό συνέδριο 7th International Conference on Contemporary Marketing Issues (ICCMI 2019), οι καθηγητές της ΑΣΤΕΚ Αγίου Νικολάου Δρ Νικόλαος Τριχάς και Μαρία Σκυβάλου MSc, παρουσίασαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα σχετική την ποιότητα των τουριστών που επισκέπτονται τον Άγιο Νικόλαο και την ικανοποίηση που είχαν.

Τα σημαντικότερα αποτελέσματα της έρευνας – «Πόσες μέρες διήρκεσαν οι διακοπές σας στον Άγιο Νικόλαο;»: Η απάντηση ήταν, 8 – 14 ημέρες το 46,3%, 4 – 7 ημέρες το 44,9, το 6% περισσότερες από 14 ημέρες και από 1 – 3 ημέρες το 2,8%. – «Ποια ήταν η κύρια πηγή πληροφόρησής σας για την πόλη του Αγίου Νικολάου;»: Το intenet 111, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες οι 73, προσωπική εμπειρία οι 49, συγγενείς και φίλοι οι 25, τουριστικές εκθέσεις οι οκτώ και η τηλεόραση/τύπος οι επτά. – «Ποια μέρη επισκεφτήκατε;»: Οι 122 πήγαν στη Σπιναλόγκα, οι 119 στην Ελούντα, 64 στην Κνωσό κ.ά.

– Στις καλές εντυπώσεις αναφέρονται: το καθαρό νερό της θάλασσας, οι παραλίες, τα όμορφα δωμάτια των ξενοδοχείων και η θέα, το γεύμα σε ψαροταβέρνα της Ελούντας, οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί, η φιλοξενία, η επίσκεψη στη Σπιναλόγκα, το προσωπικό του ξενοδοχείου εξαιρετικά φιλικό, καθώς και το φαγητό.

– Στις χειρότερες εμπειρίες αναφέρονται: Φασαρία στην παραλία σε beach party την πρώτη νύχτα, συμπεριφορά προσωπικού, φτωχές υπηρεσίες σε άτομα με ειδικές ανάγκες, προβληματικές δημόσιες συγκοινωνίες, ακριβά εστιατόρια, μοτοποδήλατα με φασαρία όλη τη νύχτα κ.ά.

– Στην ερώτηση: «Πόσο πιθανό είναι να επισκεφθείτε τον Άγιο Νικόλαο ξανά στο μέλλον;»: Πολύ πιθανόν οι 48, πιθανόν οι 74, ίσως πιθανόν οι 57, απίθανο οι 19 και εξαιρετικά πιθανό οι 9.

– Στην ερώτηση: «Πόσο πιθανό είναι να προτείνετε στους φίλους σας την πόλη του Αγίου Νικολάου για διακοπές;»: Πολύ πιθανόν οι 79, πιθανόν οι 80, ίσως οι 42, απίθανο οι τέσσερις και εξαιρετικά απίθανο ένας.

Σχολιάστε