ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Αγία Νάπα: Ανεπιθύμητοι οι χούλιγκαν Βρετανοί τουρίστες

Μετά τη Μαγιόρκα και την Κρήτη, ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας απηύθυνε παράκληση στις τουριστικές επιχειρήσεις του Ην. Βασιλείου να μην στέλνουν στον προορισμό χαμηλής ποιότητας τουρισμό, κυρίως νεαρούς Βρετανούς.

Ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Καρούσος, συνέταξε ανοικτή επιστολή για τη μεγάλη βρετανική εφημερίδα Telegraph και απευθυνόμενος σε τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και τουρίστες, ξεκαθάρισε ότι ο προορισμός, ο οποίος έχει θέσει στόχο να αποτελέσει το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Μεσογείου, δεν επιθυμεί να προσελκύσει Βρετανούς τουρίστες που προκαλούν επεισόδια με την ξέφρενη διασκέδαση και το ποτό.

Όπως εξηγεί, οι αρχές της Αγίας Νάπας, αποφάσισαν να περιορίσουν τον αριθμό τουριστών από τη Βρετανία με αντίστοιχο ιστορικό, καθώς ακόμη και σε μικρούς αριθμούς (αποτελούν το 8% του συνόλου των τουριστών στην περιοχή), διώχνουν το 90% των «κανονικών» τουριστών, δημιουργώντας αρνητική εικόνα για την Αγία Νάπα και τις επιχειρήσεις της και οδηγώντας σε απώλειες τουριστικών εισπράξεων.

Επομένως, επισημαίνει ο δήμαρχος, επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές τουριστών, ιδίως νεαρής ηλικίας, οι οποίοι προτιμούν διακοπές χαμηλής ποιότητας, και οι σχετικές δραστηριότητες εταιριών όπως τουρ οπερέιτορ, νυχτερινών κέντρων κτλ, δεν είναι πλέον αποδεκτά στην Αγία Νάπα.

Σχολιάστε