ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Αισιόδοξία έφεραν οι πρώτοι επισκέπτες στη Ζάκυνθο

“Όπλο” για τις τοπικές επιχειρήσεις ο τουρισμός

Με χαμόγελα, θετική διάθεση και την πεποίθηση ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι υποδέχτηκαν στη Ζακυνθο τους πρώτους ξένους επισκέπτες της φετινής τουριστικής περιόδου.

Το αεροπλάνο της Easy Jet που προσγειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο «Διονύσιος Σολωμός» έκανε ποδαρικό με το δεξί από πολύ νωρίς με 138 επιβάτες από τη Μεγάλη Βρετανιά, οι οποίοι επέλεξαν ως τουριστικό προορισμό για τις διακοπές τους το νησί.

Το ξεκίνημα αυτό έφερε αισιοδοξία στους Ζακυνθινούς, οι οποίοι ανέφεραν ότι βασίζονται στους ξένους επισκέπτες για να βοηθηθεί η τοπική οικονομία και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις τους να πάρουν τα πάνω τους μετά από έναν δύσκολο χειμώνα με πολλά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η χρονιά έκλεισε με αύξηση στις αφίξεις τόσο για τη Ζάκυνθο όσο και για το σύνολο των ελληνικών προορισμών καθώς τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν αύξηση στις διεθνείς αφίξεις.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι τα πράγματα στο τουριστικό γίγνεσθαι θα κινηθούν σε καλύτερα επίπεδα. Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλει και η εκτίμηση για αύξηση των κρατήσεων.

Λύση προβλημάτων βλέπουν οι κάτοικοι

Με το ζήτημα των σκουπιδιών και του νοσοκομείου να εξακολουθεί να απασχολεί τους κατοίκους του νησιού, οι εκτιμήσεις είναι αισιόδοξες για τη φετινή χρονιά και την έλευση περισσότερων ξένων επισκεπτών σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Όπως τονίζουν έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες ώστε η Ζάκυνθος να είναι ο κατάλληλος τουριστικός προορισμός το καλοκαίρι, με τους τουρίστες κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και τη Γερμανία και τη Ρωσία να προτιμούν το νησί και τις ομορφιές του για να κάνουν τις διακοπές τους.

Φυσικά η σκληρή εργασία ξεκινά για τις τουριστικές επιχειρήσεις που ήδη προετοιμάζονται για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου που είναι προγραμματισμένο επίσημα για την 1η του Μάη.

Σχολιάστε