Uncategorized

Αρχές Μαρτίου ξεκινούν τα έργα κατασκευής προβλήτας για κρουαζιερόπλοια 400 μ. στο λιμάνι του Πειραιά

To διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ έδωσε το «πράσινο φως» στην υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας (φωτορεαλιστική απεικόνιση) στο λιμάνι του Πειραιά.

Η πιο πιθανή ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μεταξύ του ΟΛΠ και της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΕΚΑΛ, είναι στις 29 Ιανουαρίου. Το έργο με κόστος ύψους 103 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς ΦΠΑ, θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υποδομές του λιμανιού και θα δώσει νέα ώθηση στον Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας (home port).

Η επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας, η οποία χρηματοδοτείται σε ποσοστό 95% από ευρωπαϊκούς πόρους, θεωρείται η πλέον ώριμη από τις επενδύσεις που περιλαμβάνονται στο master plan της Cosco για τον ΟΛΠ που υπερβαίνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά. Τα έργα υπολογίζεται να ξεκινήσουν στο τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου.

Οι εργασίες επέκτασης της νέας προβλήτας θα ολοκληρωθούν σε διάστημα τριών ετών από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ στο έργο θα απασχοληθούν περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι. Η επέκταση χωροθετείται δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις κρουαζιέρας.

Δημιουργούνται ενιαίες μεγάλης κλίμακας υποδομές για να αντιμετωπίσουν και να καλύψουν το σύνολο των αυξανόμενων αναγκών και να συντελέσουν στην τουριστική ανάπτυξη και στην ανάδειξη της Ελλάδας ως τουριστικού πόλου και για την κρουαζιέρα. Προβλέπεται η δημιουργία θέσεων στις οποίες θα δένουν τρία κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς, με την ανατολική θέση να έχει μήκος 390 μέτρα και τη δυτική θέση να έχει μήκος 350 μέτρα.

Η δημιουργία υποδομών στο λιμάνι του Πειραιά που θα μπορούν να εξυπηρετούν κρουαζιερόπλοια μεταφορικής ικανότητας άνω των 4.000 επιβατών είναι αναγκαία αφού αποτελούν το 50% των παραγγελιών στα ναυπηγεία.

Σχολιάστε