ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρύ το κλίμα στην Κρήτη από την Ρωσική αγορά εξ αιτίας των ακυρώσεων

SOS ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ /  570 θέσεις εβδομαδιαίως θα χαθούν για την υπόλοιπη σαιζόν.

Αγωνία επικρατεί στην τουριστική αγορά της χώρας μετά τις ματαιώσεις πτήσεων από την Ρωσία.
Φαίνεται ότι όσο προχωράμε ημερολογιακά στην καρδιά του Τουριστικού ρεύματος του Καλοκαιριού το πρόβλημα διογκώνεται περισσότερο.
Οι ρωσικοί Tour operators εξακολουθούν να ακυρώνουν πτήσεις από τη χώρα τους για  προορισμούς προς  Ελλάδα, σαν αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης.
 Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων των tour operators, το ANEX ήδη  μειώνει τις πτήσεις του από 5 σε 2 την εβδομάδα, με την Azur Air στο Ηράκλειο και ήδη οι ακυρώσεις έχουν καταχωρηθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα.
 Δεδομένου ότι οι πτήσεις πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Boeing 737 χωρητικότητας  189 θέσεων, λόγω της μείωσης των πτήσεων, θα χαθούν περίπου
Από την άλλη πλευρά και ο όμιλος Μουζενίδη, μεταφέρει άμεσα την πτήση από τη Μόσχα προς τα Χανιά, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
«Ο ρωσικός ταξιδιωτικός πράκτορας Natalie Tours ενημέρωσε σχετικά με την ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων, που δημιουργήθηκαν με βάση τις πτήσεις τσάρτερ στους προορισμούς: Βαρκελώνη, Ρίμινι, Κατάνια, Νάπολη, Αττάλεια και Ηράκλειο.
Η ενημέρωση έφτασε στους εμπόρους λιανικών πωλήσεων το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουνίου. «Λόγω χαμηλής οικονομικής απόδοσης των προγραμμάτων τσάρτερ στο Ηράκλειο, αποφασίστηκε μείωση του αριθμού των πτήσεων από τις 30 Ιουνίου 2018.
 Τα προγράμματα, όσον αφορά τις τακτικές μεταφορές, πραγματοποιούνται χωρίς αλλαγές», όπως ανέφερε η ταξιδιωτική εταιρεία. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη διευθύντρια πωλήσεων της τουριστικής εταιρείας Hit-Travel.

Σχολιάστε