ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Άλμα 19% στις επισκέψεις ξένων τουριστών λόγω στερλίνας

Ευλογία για τη βρετανική τουριστική βιομηχανία η υποτίμηση της λίρας. Αύξηση 19% παρουσίασαν οι ξένοι τουρίστες στη χώρα, έναντι μόλις 7% για τους Βρετανούς που κάνουν διακοπές στο εξωτερικό. Μεγάλη η τόνωση στις πωλήσεις λιανικής.

Μπορεί οι ταλαιπωρίες της στερλίνας να πιέζουν ανοδικά τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αποδεικνύονται θείο δώρο για τη βρετανική τουριστική βιομηχανία.

Οι ξένοι που επισκέφθηκαν τη χώρα για διακοπές διαμορφώθηκαν τον Ιανουάριο σε 910.000, αριθμός που αντανακλά αύξηση 19% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, κατέδειξαν επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα.

Αντίθετα, ο αριθμός των Βρετανών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό για διακοπές αυξήθηκε μόλις κατά 7%, μεταδίδει το Bloomberg.

Στο μεταξύ, ο τουρισμός από το εξωτερικό έχει βοηθήσει στην ισχυρή ανάπτυξη που επιδεικνύουν οι πωλήσεις λιανικής στη διάρκεια των μηνών από το δημοψήφισμα του Ιουνίου και μετά.

Αυτό, διότι οι επισκέπτες εκμεταλλεύονται την υποτίμηση της στερλίνας για να αγοράσουν κοσμήματα, ενδύματα και άλλα αγαθά.

Το δολάριο ισούται πλέον με 80 βρετανικές πένες έναντι 67 πενών πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, το οποίο αντιστοιχεί σε άνοδο 19%. Το ευρώ επίσης έχει ενισχυθεί αυτό το διάστημα έναντι της βρετανικής λίρας, κατά 13% σε 86 πένες από 76.

Πηγή: euro2day.gr

Σχολιάστε