ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Βρετανία: Έκρηξη κρατήσεων για την “πράσινη” Πορτογαλία

Κατακόρυφη αύξηση στις κρατήσεις για την Πορτογαλία είχε ο βρετανός τους οπερέιτορ Jet2 τις πρώτες 24 ώρες μετά την ανακοίνωση ότι η χώρα βρίσκεται στην πράσινη λίστα για τα ταξίδια των Βρετανών τουριστών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καραντίνα στην επιστροφή.

Ειδικότερα, ο Jet2 είχε αύξηση κατά 600% σε ένα 24ωρο για το Aλγκάρβε και τη Μαδέρα και κατά 1.300% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από μία εβδομάδα. Ο Jet2 θα εκτελεί δρομολόγια προς αυτούς τους δύο προορισμούς από 10 βάσεις του στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι.

Η εκρηκτική αύξηση του ενδιαφέροντος των Βρετανών για την Πορτογαλία δείχνει την ανυπομονησία των Βρετανών να φύγουν άμεσα για διακοπές, δήλωσε ο Steve Heapy, Διευθύνων Σύμβουλος του Jet2.com και του Jet2holidays.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η βρετανική κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τα ταξίδια, αν και η πρώτη κατάταξη των χωρών στις λίστες του φωτεινού σηματοδότη έγινε με πολύ προσεκτικό τρόπο.

Η Jet2.com και η Jet2holidays θα ξαναρχίσουν τις πτήσεις και τις διακοπές στις 24 Ιουνίου.

175.000 επιπλέον θέσεις από την Ryanair 

Μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, η Ryanair έσπευσε να ανακοινώσει περισσότερες πτήσεις προς την Πορτογαλία, με περισσότερες από 175.000 επιπλέον θέσεις από τις 17 Μαΐου. Οι επιπλέον πτήσεις είναι για το Αλγκάρβε, τη Λισαβόνα και το Πόρτο αυτό το καλοκαίρι. Έχει ήδη ξεκινήσει η πώληση θέσεων με ναύλους από 19,99 £ για ταξίδια μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2021.

Οι λίστες

Υπενθυμίζεται ότι μόνο η Πορτογαλία από τους αγαπημένους μεσογειακούς προορισμούς των Βρετανών κατατάχθηκε στην πράσινη λίστα για τα ταξίδια των Βρετανών από τις 17 Μαΐου.

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα, πράγμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι Βρετανοί κατά την επιστροφή τους από αυτές τις χώρες πρέπει να μπουν σε καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι με PCR τεστ την 2η και την 8η μέρα. Εάν υπάρξει αρνητικό τεστ, η καραντίνα περιορίζεται στις 5 ημέρες.

Από τις χώρες της πράσινης λίστας αρκεί ένα τεστ πριν από την αναχώρηση για την επιστροφή στη Μεγάλη Βρετανία και ένα PCR έως δυο ημέρες μετά την επιστροφή. Οι μόνες χώρες που εντάχθηκαν στην πράσινη λίστα είναι: Πορτογαλία, Ισραήλ, Γιβραλτάρ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Νησιά Φερόε, Ισλανδία, Φόκλαντς.

Στην κόκκινη λίστα θα προστεθούν από τις 12 του μήνα η Τουρκία, οι Μαλδίβες και το Νεπάλ.

Ο κατάλογος θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες.

Σχολιάστε