ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Για 10η συνεχή χρονιά το David Simpson’s Annual Charity Run

Για 10η συνεχή χρονιά, ο οστεοπαθητικός David Simpson συνεχίζει την απίστευτη προσφορά του προς το συνάνθρωπο με τον ετήσιο του υπέρ-μαραθώνιο από 1-4 Δεκεμβρίου.

Φέτος γιορτάζει διπλά, τα 10χρονα του υπέρ-μαραθωνίου και τα 50χρονα γενέθλια του!

Κάθε χρόνο με την ευκαιρία των γενεθλίων του ο David διανύει απίστευτες αποστάσεις τρέχοντας μέσα από τα ορεινά μονοπάτια της φύσης για να μαζέψει εισφορές για κάποιο διαφορετικό φιλανθρωπικό σκοπό. Στο παρελθόν εισφορές δόθηκαν στη Θεραπευτική Κοινότητα Αγία Σκέπη, Ένα Όνειρο Μια Ευχή, ΚΕΠΑΚΥ (Κέντρο παροχής κοινωνικών υπηρεσιών), Δρ. Γιώτα Δημητρίου Dancing Queen Foundation, όπως και σε άπορες οικογένειες που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Ο θεσμός David Simpson’s Annual charity Run, ξεκίνησε με την πρωτοβουλία του David και της συζύγου του Νικόλ όταν εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Κύπρο πριν από 10 χρόνια. Ο David ανέκαθεν γιόρταζε τα γενέθλια του κάνοντας κάτι ακραίο όπως τρίαθλο απόστασης Ironman (42χλ κολύμπι, 180χλ ποδηλασία, 42.5χμ τρέξιμο) ή κάποιο ορεινό υπέρ-μαραθώνιο με αποστάσεις από 80χλ μέχρι 200χλ. Όταν εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Κύπρο αποφάσισαν πως θα ήταν μια όμορφη πράξη αν ο υπέρ-μαραθώνιος γινόταν για φιλανθρωπικό σκοπό και μεταξύ φίλων και γνωστών μαζεύονταν εισφορές οι οποίες δίδονταν κατευθείαν στον επιλεγμένο οργανισμό ή άπορη οικογένεια.

Φέτος ο David συνεχίζει την προσφορά του διανύοντας πέραν των 200χλ σε τέσσερις μέρες, από τη Λεμεσό μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς , δια μέσου των μονοπατιών της φύσης. είναι μια από τις αγαπημένες διαδρομές του David καθώς διασχίζει τις πλαγιές των τεσσάρων πιο ψηλών βουνών της Κύπρου.

Η εκκίνηση θα γίνει για τρίτη συνεχή χρονιά από το ΚΖ Δημοτικό Τιμίου Προδρόμου Λεμεσού, όπου φοιτούν τα παιδιά του David. Πριν την έναρξη των μαθημάτων γίνεται μια όμορφη συγκέντρωση που σηματοδοτεί την έναρξη του υπέρ-μαραθώνιου. Αυτή η ενεργεία ευαισθητοποιεί τα παιδιά να συνεισφέρουν σε φιλανθρωπίες μιας και ο David αποτελεί γι’ αυτά πρότυπο.

Ο David γεννήθηκε στη Ζαμβία και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αφρική και Μέση Ανατολή πριν εγκατασταθεί με την οικογένεια του στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου αποφοίτησε από το Brunel University με πτυχίο Biomechanics and Physiology. Αργότερα σπούδασε Οστεοπαθητική στο S.I.O.M και το European School of Osteopathic Medicine και διατηρεί ιδιωτική οστεοπαθητική κλινική στη Λεμεσό.

Αν και τώρα αφοσιώνεται στο ορεινό τρέξιμο, ο David υπήρξε μέλος των εθνικών ομάδων τριάθλου Ην. Βασιλείου και Κύπρου και βραβεύτηκε από τον ΚΟΑ ως o κορυφαίος πρωταθλητής τριάθλου για 3 συνεχείς χρονιές.

Παρακαλούμε όπως στηρίξετε την υπεράνθρωπη προσπάθεια του David με τις εισφορές σας στο λογαριασμό:

Bank of Cyprus

DAVID SIMPSON CHARITY RUN

A/C: 357021208677

IBAN: CY39 0020 0195 0000 3570 2120 8677

 

Σχολιάστε