ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΕΕ: «Πράσινο φως» για διακοπές των Βρετανών στους «πορτοκαλί» προορισμούς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να στηρίζει το σχέδιο της απελευθέρωσης των ταξιδιωτών στην Ευρώπη για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς αυτό το καλοκαίρι, κάτι που θα διευκολύνει τις διακοπές των Βρετανών ακόμα και στις κατηγοριοποιημένες ως πορτοκαλί χώρες από τη Βρετανία, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη, συμφωνήθηκε ότι οι τρέχοντες κανόνες θα πρέπει να αλλάξουν προκειμένου να επιτρέπουν στους ταξιδιώτες που έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου να επισκέπτονται τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από τις μεμονωμένες χώρες της ΕΕ καθώς θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα δεχθούν το αποδεικτικό εμβολιασμού ως λόγο άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών, που σημαίνει ότι ενδέχεται να συνεχίσουν να υπάρχουν διαφορές σε αυτό το κομμάτι μεταξύ των χωρών.

Η απόφαση για το εάν θα προστεθεί το Ην. Βασίλειο και άλλες χώρες τη λίστα «ασφαλών χωρών» της ΕΕ, η οποία αποτελείται μέχρι στιγμής από μόλις 8 χώρες, θα ληφθεί την Παρασκευή. Εάν προστεθεί, οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στην ΕΕ ακόμη και αν δεν έχουν εμβολιαστεί, όμως είναι πολύ πιθανό να απαιτείται αρνητικό τεστ. Έτσι, θα διευκολύνονται και τα ταξίδια τους στους πορτοκαλί προορισμούς.

Σύγχυση με τις κυβερνητικές δηλώσεις για τα «πορτοκαλί» ταξίδια

Παράλληλα, αυξάνονται οι πιέσεις που δέχεται ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, να ξεκαθαρίσει ποιά είναι η θέση της κυβέρνησης όσον αφορά τα ταξίδια στους πορτοκαλί προορισμούς, καθώς κυβερνητικά στελέχη προέβησαν σε αντιφατικές δηλώσεις.

Την Τρίτη, λίγες ώρες  μετά από δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος, George Eustice, ότι οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδεύουν στις πορτοκαλί χώρες για επισκέψεις σε μέλη οικογένειας και φίλους, ο υπουργός Υγείας Lord Bethell δήλωσε ότι τα ταξίδια είναι επικίνδυνα.

Σχολιάστε