EΚΘΕΣΕΙΣ

Επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση «World Travel Market 2017»» στο Λονδίνο.

Έκλεισε χθες τις πύλες της η διεθνής έκθεση τουρισμού «World Travel Market 2017», η οποία διοργανώθηκε από 6 έως 8 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, ένα κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και αποτελεί ευκαιρία για επαγγελματικές συναντήσεις και συμφωνίες.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο με περίπτερο, όπου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις τόσο από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχλαλη Βαμιεδάκη όσο και από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους κορυφαίων ΜΜΕ, ενώ παράλληλα παρείχε την δυνατότητα σε δεκάδες Κρητικούς τουριστικούς επιχειρηματίες να πραγματοποιήσουν τις συναντήσεις τους. Στην σημαντική αυτή έκθεση την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Βάρδα και οι Προιστάμενοι των τμημάτων Τουρισμού Λασιθίου και Ηρακλείου Μαρία Λαβδάκη και Νίκος Αλεξάκης αντίστοιχα.

Στην διάρκεια της έκθεσης η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε την ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος του νησιού προσφέροντας για ακόμη μια φορά αυθεντική Κρητική φιλοξενία σε όλους τους επισκέπτες. Τα ραντεβού που είχαν ήδη ζητηθεί και έλαβαν χώρα στο περίπτερο της Περιφέρειας υποδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για το νησί. Μεγάλη επισκεψιμότητα υπήρξε κατά την εκδήλωση στο περίπτερο με 20 τουριστικούς πράκτορες, στους οποίους έγινε μια σύντομη παρουσίαση του νησιού ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα με εκλεκτά Κρητικά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα μελέτης τού διεθνούς οργανισμού Euromonitor International, όπου το Ηράκλειο, κατατάσσεται στις 100 περιοχές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα διεθνώς (συγκεκριμένα στην 66η θέση), κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη μνεία για την μεγάλη σταθερή αύξηση των τελευταίων χρόνων και τις περεταίρω προοπτικές της.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε με θετικά μηνύματα για την τουριστική περίοδο του 2018. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι προκρατήσεις για τη νέα σεζόν κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

 

Ο κ. Βαμιεδάκης δήλωσε : «Κατά τι διάρκεια της WTM επιβεβαιώθηκε η διατήρηση της τουριστικής δυναμικής της Κρήτης και για το 2018. Αυτό προκύπτει τόσο από τη μεγάλη επισκεψιμότητα στο περίπτερο και τη θετική διάθεση όλων των τουριστικών παραγόντων προς το νησί μας, αλλά κυρίως και από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής από όλες τις αγορές όπου οι πωλήσεις έχουν ξεκινήσει, υπάρχει θετική εξέλιξη.

Προερχόμαστε από 3 συνεχόμενες επιτυχείς σαιζόν με μεγάλη αύξηση στην κίνηση, κάτι που στατιστικά και ιστορικά δυσκολεύει την περεταίρω αύξηση, πιστεύουμε όμως ότι αξιοποιώντας και κεφαλαιοποιώντας τη θετική εξέλιξη και εστιάζοντας στην επιμήκυνση της σαιζόν που ήδη συντελείται θα καταφέρουμε με σοβαρότητα να έχουμε άλλη μια μία σαιζόν με τουριστικά χαμόγελα.»

Η κ. Πετράκη δήλωσε: Η WTM είναι μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παρουσία της Κρήτης είναι επιβεβλημένη καθώς η τουριστική αγορά της Βρετανίας είναι από τις μεγαλύτερες για το νησί. Στόχος λοιπόν είναι να ενδυναμώσουμε την θέση μας. Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων εφαρμόζουμε με συνέπεια τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για την τουριστική προβολή του νησιού. Τα αποτελέσματα αποτυπώνονται στην ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των αφίξεων και την επιμήκυνσση της τουριστικής περιόδου.

Σχολιάστε