ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ζήστε ένα διαφορετικό Πάσχα στη Χάλκη!

Πόλο έλξης για όσους θέλουν να ζήσουν με διαφορετικό τρόπο τις γιορτές του Πάσχα, αποτελεί η Χάλκη.

Της Ελευθερίας Πελλού

Κάθε χρόνο επισκέπτες από όλη την Ελλάδα επιλέγουν να περάσουν τις γιορτές της Ανάστασης του Θεανθρώπου, στο μικρό και γραφικό νησί της Δωδεκανήσου.

Σε κοντινή απόσταση από τη Ρόδο, την πρωτεύουσα του νομού, η Χάλκη αποτελεί τη λύση για μία σύντομη “εξόρμηση” το Σαββατοκύριακο, αλλά και τον τόπο για να περάσει κάποιος τις διακοπές του.

Ιδανικός προορισμός για οικογένειες, που συνδυάζει την ομορφιά της νησιωτικής ζωής με την ηρεμία και τη γαλήνη, δίδοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία όχι μόνο να αλλάξει παραστάσεις αλλά και να ζήσει σε διαφορετικούς ρυθμούς την καθημερινότητα του.

Ο δήμαρχος του νησιού κ. Μιχάλης Πατρός, με δηλώσεις του στο Ηolidaynews.gr εξηγεί πως “πέρυσι η Χάλκη έσπασε ρεκόρ αφίξεων, κυρίως σε επισκέπτες τριημέρου. Όμως ακόμη και οι Έλληνες που εγώ πίστευα και πιστεύω ότι είναι οι καλύτεροι πελάτες, και εκείνοι πλέον είναι συνετοί στις κινήσεις τους. Η ζωή είναι δύσκολη, μετράμε τα πάντα”!

Ερωτηθείς για τη φετινή τουριστική περίοδο αλλά και τις γιορτές του Πάσχα, απάντησε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι θετικά και για τα δύο!

“Υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα φέτος θα έχουμε πολύ κόσμο και από την Αθήνα. Το Πάσχα της Χάλκης δεν είναι συνηθισμένο, έχουμε αρκετές ιδιαιτερότητες που προσελκύουν κόσμο. Πολλοί είναι αυτοί που γιόρτασαν μία φορά στο νησί και τώρα έρχονται με μεγάλες παρέες και πάλι” είπε ο κ. Πατρός.

“Για παράδειγμα η περιφορά του Επιταφίου στη Χάλκη, γίνεται ξημερώματα του Μ. Σαββάτου ενώ η Ανάσταση στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα. Υπάρχουν ομάδες παιδιών που γυρνούν σε όλο τον οικισμό και ξυπνάνε κατοίκους και επισκέπτες για να συμμετάσχουν σε αυτό που γίνεται.     Είναι γραφικά, είναι όμορφα, είναι τα έθιμα του νησιού τα οποία προσπαθούμε να κρατήσουμε σε όσο μεγαλύτερο βαθμό μπορούμε”!

Το νησί διαθέτει μία καλή δυναμική σε ότι αφορά τον αριθμό των επισκεπτών που μπορεί να φιλοξενήσει, ενώ και η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι ικανοποιητική.

Καθώς η Χάλκη βρίσκεται γεωγραφικά κοντά στη Ρόδο υπάρχει συγκοινωνία καθημερινά από και προς το νησί, από Δευτέρα έως και Κυριακή .

Σχολιάστε