Uncategorized

Ηράκλειο: Μπήκε στο “καθεστώς” των περιοριστικών μέτρων – Επίσκεψη του προέδρου του ΕΟΔΥ

Τι σημαίνει η επίσκεψη του Παναγιώτη Αρκουμανέα στην Κρήτη.

Και επίσημα από τις 6 το πρωί της Τρίτης (1/9) το Ηράκλειο μπήκε σε “καθεστώς” έκτακτων περιοριστικών μέτρων, όπως έχει συμβεί ήδη στα Χανιά από τις 25 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι τα Χανιά μπήκαν στις 25/8 σε αυτή την κατάσταση για μια εβδομάδα, αλλά πήραν παράταση για άλλες 15 μέρες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ακριβώς ημερομηνία θα λήξουν (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) τα περιοριστικά  μέτρα και στο Ηράκλειο που γίνεται ο δεύτερος Νομός της Κρήτης, που μπαίνει σε αυτόν τον “κλοιό”. Τα αριθμητικά δεδομένα δεν δείχνουν μέχρι στιγμής ότι θα έχουμε ανάλογη εξέλιξη σε Ρέθυμνο και Λασίθι.

Μετά την έκτακτη σύσκεψη χτες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, το Ηράκλειο τέθηκε σε “καθεστώς” έκτακτων περιοριστικών μέτρων.

Όπερ και σημαίνει:

•    Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

•    Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

•    Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

•    Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν εκτός από τα Χανιά και η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τρίτη 01-09-2020 και Ω/06:00 έως την Τρίτη 15-09-2020 και Ω/06:00.

Φωτογραφίες από την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων στο Ηράκλειο:

“Κάθοδος” στην Κρήτη του προέδρου του ΕΟΔΥ

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η σημερινή επίσκεψη του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα στην Κρήτη., ο οποίος θα βρεθεί πρώτα στο Ηράκλειο και το μεσημέρι στα Χανιά.

Η παρουσία του έχει χαρακτήρα συντονιστικό, σε συνθήκες “κόκκινου συναγερμού”. Τα πολλά κρούσματα στην Κρήτη και δη, σε Χανιά και Ηράκλειο έχουν, όπως είναι εύλογο, θορυβήσει την “ηγεσία” του Υπουργείου Υγείας, που θέλει με κάθε τρόπο να ελέγξει την  κατάσταση σε μια από τις πλέον σημαντικές τουριστικές περιοχές της χώρας.

Σχολιάστε