Uncategorized

Η ΕΛΑΣ αναζητάει τους δράστες για φθορές σε τουριστικά λεωφορεία

Έπειτα την μεγάλη ζημιά της τουριστικής οικονομίας στην Κρήτη με την πανδημία, έρχεται στο φως μία καταγγελία, όπου προκλήθηκαν πολύ σοβαρές φθορές σε τουριστικά λεωφορεία, με την ΕΛΑΣ να αναζητάει τους δράστες.

Ο ιδιοκτήτης τουριστικών λεωφορείων, Γρηγόρης Χρυσοβέργης μίλησε αποκλειστικά στο Ηolidaynews.gr για τα περιστατικά που έχουν τρομοκρατήσει τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.

“Υπάρχει απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων από 1 Ιουλίου, όπου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Όλο αυτό το διάστημα τα λεωφορεία μας είναι σε κίνηση, διότι οι οδηγοί μας δεν απεργούν. Το βασικό θέμα που αντιμετωπίζαμε όλο αυτό το διάστημα είναι ότι δεχόμασταν μία πρωτόγνωρη επίθεση από τους εργαζόμενους που απεργούν. Εκτός την λεκτική επίθεση που υπήρχε στους οδηγούς των λεωφορείων, μας πέταξαν αυγά και αντικείμενα στα λεωφορεία. Δεν υπήρξε κάποια αντίδραση σαν κλάδος, τις δύο τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πρίν δέκα μέρες μας έκαναν ζημιά σε ένα λεωφορείο, όπου έσπασαν δύο τζάμια. Επίσης σε ακόμα έναν συνάδελφο, υπήρξε αντίστοιχο περιστατικό. Την Τετάρτη επαναλήφθηκε σε δικό μας λεωφορείο, η ίδια ζημιά και σε τριών ακόμα συναδέλφων. Δεν γνωρίζω αυτό το γεγονός αν μπορεί να συνδεθεί με τα πρώτα περιστατικά. Αλλά είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στα 30 χρόνια λειτουργίας του γραφείου μας. Έχουμε λεωφορεία σε όλη την Κρήτη. Προσπαθούμε, δίνοντας μεγάλη μάχη να αντέξει η επιχείρηση μας, να πληρώσουμε τους εργαζόμενους μας. Οι ίδιοι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να βγάλουν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε και έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Τα οχήματα, όπου προκλήθηκαν οι βλάβες, έχουν ακινητοποιηθεί. Επομένως, χάνουμε το λίγο εισόδημα που υπολογίζαμε την φετινή σαιζόν και οι οδηγοί χάνουν την δουλειά τους.”

 

 

Ενώ συμπληρώνει: “Είμαστε τρομοκρατημένοι. Σε μία δύσκολη εποχή που διανύουμε, που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πρίν ένα μήνα και δεν ξέρουμε αν υπάρχουμε του χρόνου, λόγω covid. Η εταιρία μας πέρυσι είχε 80 οδηγούς, 35 ιδιόκτητα λεωφορεία και δραστηριότητα σε Κρήτη, Ρόδο και Πελοπόννησο. Φέτος ανοίξαμε και τους τρεις προορισμούς μας, προσλάβαμε όλους τους οδηγούς που είχαμε υποχρέωση, βάση της σύμβασης. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε αναστολή, αλλά εργάζονται κανονικά. Και το αποτέλεσμα είναι να δεχόμαστε επίθεση. Να παρκάρουμε τα λεωφορεία το βράδυ και να τα βρίσκουμε το πρωί σπασμένα. Χωρίς να μπορούμε να αποδείξουμε ποιός ευθύνεται.”

Για την αντιμετώπιση της Αστυνομίας, ο ίδιος ανέφερε ότι έχει απευθυνθεί απο το πρώτο περιστατικό και θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να βρούν τους δράστες, μέσω κάμερας ή με κάποιο άλλο τρόπο. Μετά το περιστατικό της Τετάρτης υπήρξε καταγγελία και μηνύσεις. “Αισθανόμαστε σαν κλάδος, τρομοκρατία, χωρίς να μπορούμε να αποδείξουμε ποιός ευθύνεται για τις ζημιές στα 7-8 λεωφορεία, συμπεριλαμβανόμενα και τα οχήματα των συναδέλφων. Και οι υπόλοιποι που δεν έχουν κάποιο περιστατικό είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι. Ελπίζω ότι θα έχουμε γρήγορα νέα από την Αστυνομία, ούτως ώστε να καταφέρουμε να βρούμε τους δράστες.”

 

Σχολιάστε