ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η επίσκεψη του Πριγκιπικού ζεύγους στην Κνωσό (Pics&Video)

Στην Κνωσό ο πρώτος σταθμός του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλας – Πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υποδέχτηκαν το Πριγκηπικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, όπως ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, άλλοι επίσημοι καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

Ο Κάρολος και η Καμίλα επιβιβάστηκαν αμέσως στο τεθωρακισμένο όχημα το οποίο τους μεταφέρει στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Εκεί θα τους υποδεχθεί η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου. Η ξενάγηση με ευθύνη της γενικής γραμματείας του ΥΠΠΟ υπό την αρχαιολόγο και γ.γ. Μαρία Βλαζάκη στο Μινωικό ανάκτορο διήρκησε περίπου 55 λεπτά.

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη στην Κνωσό

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ύστερα από την κοινή επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, Κάρολος και Καμίλα ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια, με διαφορετικές κρητικές εμπειρίες. Ο μεν Πρίγκηπας της Ουαλίας ξεναγήθηκε στην οικία του Βρετανού ανασκαφέα της Κνωσσού, την περίφημη «Βίλα Αριάδνη», καθώς και στις εγκαταστάσεις της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής. Η Καμίλα, την ίδια ώρα, μετέβη στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου και το Οινοποιείο Λυραράκη όπου δοκίμασε τα εκλεκτά κρασιά της μονάδας, η οποία, μάλιστα εξάγει τα προϊόντα της μεταξύ άλλων χωρών και στη Βρετανία.

Χόρεψαν και κρητικά ο Κάρολος με την Καμίλα !

 

Σχολιάστε