ΠΡΟΣΩΠΑ

Η κομμώτρια από τις Σέρρες που κάνει χρυσές δουλειές στο Ντουμπάι

To success story της οικογένειας Νούλη από το Πετρίτσι Σερρών που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στο Ντουμπάι λόγω της κρίσης, όπου άνοιξε κομμωτήριο για τις συζύγους των Σεϊχιδων και των Ρώσων στελεχών των πετρελαϊκών εταιριών.

Καθώς διασχίζεις την μαρίνα του Ντουμπάι, με μια στάση στο «The Beach Mall» για ένα απολαυστικό banana pudding στο φημισμένο Magnolia Bakery και μια κλεφτή ματιά στη βιτρίνα της μπουτίκ Sauce On- Sea με τα μαγιό των 1.000 ευρώ, ιδιοκτησίας μιας ζάμπλουτης Λιβανέζας, πέφτεις πάνω ακριβώς στην είσοδο του «Cicle Spa», του αγαπημένου κομμωτηρίου των κυριών της υψηλής κοινωνίας του αραβικού Εμιράτου, ιδιοκτησία της οικογένειας Νούλη από την Θεσσαλονίκη.

Εδώ οι σύζυγοι των Σεϊχιδων και των Ρώσων μεγαλοστελεχών πετρελαϊκών κολοσσών, όπως η εταιρία Lucoil θα πληρώσουν έως και 4.500 ευρώ το ραντεβού για να αποκτήσουν το λουκ των ονείρων τους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η μικρή μεν, χρυσοφόρα δε επιχείρηση γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες που άφησαν πίσω τους ο Κώστας και η Άννα Νούλη από το νέο Πετρίτσι Σερρών όταν πριν από τρία χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στο κομμωτήριο που διατηρούσαν στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης.

Όσα κέρδη είχαν πήγαιναν στην εφορία, στην πληρωμή του ενοικίου και στα τρέχοντα έξοδα τους με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο. Το κλείσιμο του καταστήματος τους ήρθε ως φυσικό επακόλουθο και τότε έπρεπε να σκεφτούν το επόμενο τους βήμα.

Οι βασικές υποχρεώσεις τους ήταν αδύνατον να καλυφθούν από τον συρρικνωμένο λόγω περικοπών μισθό του συζύγου της ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Ένα βιογραφικό που είχε στείλει σε κομμωτήριο του Αραβικού Εμιράτου που ζητούσε να προσλάβει κόσμο θα την οδηγήσει στο ξενοδοχείο Ramada Plaza στη περιοχή Jumeirah Beach Residence (γνωστή ως JBR) η οποία θεωρείται ως η μεγαλύτερη ενιαία οικιστική ανάπτυξη στον κόσμο και περιλαμβάνει 40 πύργους (35 είναι κατοικίες και 5 ξενοδοχεία) . Εκεί ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου αφού διαπίστωσε τις ικανότητες της θα της κάνει μια πρόταση που δύσκολα θα αρνηθεί. Της προτείνει μισθό 2.000 ευρώ και 15% προμήθεια από το συνολικό μηνιαίο τζίρο. Έτσι η Άννα Νούλη θα φτάσει κάποια στιγμή να βγάζει 5.500 ευρώ το μήνα.

Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα το πελατολόγιο της αυξανόταν. Η κομμώτρια από τις Σέρρες καταφέρνει και κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών της. Όταν θα σκεφτεί να φύγει από το κομμωτήριο και να ανοίξει την δική της επιχείρηση οι πελάτισσες της θα την ακολουθήσουν.

Ξοδεύοντας όσες οικονομίες είχε στην άκρη, περίπου 150.000 ευρώ ανοίγει το δικό της κομμωτήριο σε ισόγειο κτιρίου που βρίσκεται στη μαρίνα του Ντουμπάι και αυτομάτως τα έσοδα της αυξάνονται.

Παρά το τσουχτερό ενοίκιο (για ένα χώρο 150 τ.μ πληρώνει περίπου 50.000 ευρώ το χρόνο) με αυτά που κερδίζει μπορεί να προσφέρει στην οικογένεια της καλύτερη ποιότητα ζωής σε σχέση με αυτήν που είχαν στην Ελλάδα.

Το επόμενο επιχειρηματικό της βήμα, είναι μια σχολή χορού. Ο χώρος έχει βρεθεί και βρίσκεται στο στάδιο της ανακαίνισης. Επαγγελματίες χορευτές θα αναλάβουν να μυήσουν τις ανατολίτισσες στα μυστικά των ευρωπαϊκών μοντέρνων χορών και όχι μόνο αφού το μενού θα περιλαμβάνει μέχρι και διδασκαλία ελληνικών χορών!

Σχολιάστε