ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα την 1η Απριλίου για τους Ρώσους τουρίστες και άλλες αγορές εκτός ΕΕ

Η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα για τους Ρώσους τουρίστες από την 1η Απριλίου 2021, όπως επανέλαβε χθες 18 Μαρτίου ο υφυπουργός Τουρισμού της χώρας Σάββας Πέρδιος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του χθες στους  συμμετέχοντες σε εκδήλωση του Ρώσου τουρ οπερέιτορ TEZ TOUR.

Οι Ρώσοι θα πρέπει να εγγράφονται στο FlightPass της Κύπρου 24 ώρες πριν από την αναχώρηση, καθώς και να περνούν δύο τεστ PCR για το COVID-19: ένα πριν από την αναχώρηση (όχι αργότερα από 72 ώρες πριν από την αναχώρηση) και το δεύτερο κατά την  άφιξη (30 ευρώ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και 32 ευρώ στο αεροδρόμιο της Πάφου, το αποτέλεσμα θα είναι γνωστό σε 20 λεπτά). Δεν θα χρειαστεί οι Ρώσοι να μπαίνουν σε καραντίνα.

Πρόσφατα, ο κ.Περδίος είχε δηλώσει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι μετά το άνοιγμα της Κύπρου από 1η Μαρτίου για επισκέπτες από κράτη-μέλη της ΕΕ, την 1η Απριλίου η Κύπρος  θα είναι έτοιμη να δεχθεί τουρισμό με βάση το πρωτόκολλο του ECDC, ανοίγοντας τα σύνορα σε βασικές αγορές της Κύπρου εκτός ΕΕ, όπως η Βρετανία, Ισραήλ, Ρωσία και Ουκρανία, αλλά και ο Λίβανος, τα Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Κατάρ.

Με τη νέα κατηγοριοποίηση των χωρών, όπως είπε, δεν θα απαιτείται καραντίνα για αφίξεις από χώρες που βρίσκονται στο κόκκινο, κάτι που ήταν σημαντικό, έτσι ώστε να μην διακόπτεται η αεροπορική συνδεσιμότητα.

Θέλαμε να δώσουμε το μήνυμα προς τις αγορές μέχρι τον Απρίλη ότι θα είμαστε ανοικτοί ώστε να γίνουν κρατήσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι, τόνισε, προσθέτοντας ότι πλέον υπάρχει το πλαίσιο και η σταθερότητα για να γίνει προγραμματισμός.

Είπε δε πως από τις διαβουλεύσεις με οργανωτές ταξιδιών αναφέρθηκε στο Υφυπουργείο ότι η Κύπρος είναι πρώτη χώρα που έγκαιρα και με σαφήνεια ενημέρωσε για το πώς θα λειτουργήσει ως τουριστικός προορισμός.

Σχολιάστε