Uncategorized

Η πλατεία Ομονοίας αποκτά και πάλι μεγάλο συντριβάνι

Νέα σελίδα στην περιπετειώδη ιστορία της πλατείας Ομονοίας πασχίζει να ανοίξει ο Δήμος Αθηναίων επαναφέροντας κυρίαρχο στην επιφάνειά της ένα τεράστιο σιντριβάνι διαμέτρου 30 μέτρων.

Τα έργα γίνονται με χορηγίες ιδιωτών (τεχνική εταιρεία Ηλέκτωρ, Κοινωφελές Ίδρυμα Λασκαρίδη και η Fontana Fountains) και βρίσκονται σε εξέλιξη με εντατικούς ρυθμούς από τον περασμένο Οκτώβριο.

Με βάση όσα ανέφεραν οι χορηγοί, πάνω στην πολύπαθη κεντρική πλατεία θα εγκατασταθεί:   – Συντριβάνι με διάμετρο 30 μέτρων, 13 πίδακες νερού, 188 δέσμες νερού και 90 υποβρύχιους προβολείς. – Ένας πίδακας που θα εξακοντίζει νερό σε ύψος 20 μέτρων θα βρίσκεται στο κέντρο του συντριβανιού. – Τέσσερις πίδακες θα βρίσκονται σε ακτίνα 12 μέτρων και θα πετούν νερό σε ύψος 14 μέτρων. – Άλλοι οκτώ πίδακες θα βρίσκονται σε ακτίνα 17 μέτρων και θα πετούν νερό σε ύψος οκτώ μέτρων. – Περιφερειακά στα 30 μέτρα και μέσα από κυκλικό αγωγό θα πετάγονται 188 δέσμες νερού με ύψος κορυφής τα πέντε μέτρα. – Σε ιστό θα τοποθετηθεί ανεμόμετρο που θα ενημερώνει την κεντρική μονάδα ελέγχου να μειώνει το ύψος των πιδάκων όταν η ταχύτητα του ανέμου θα ξεπερνά κάποια όρια.

Σχολιάστε