ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας καινοτομεί & ετοιμάζεται ολόκληρη να γίνει ένα μεγάλο… υπαίθριο καφέ!

Τα εστιατόρια, καφέ και μπαρ στην Παλιά Πόλη της πρωτεύουσας Βίλνιους της Λιθουανίας εκτός του εσωτερικού τους χώρου, στον εξωτερικό και στο πεζοδρόμιο διέθεταν λίγα τραπέζια.

vilnius lithouania
Οι περιορισμένοι εξωτερικοί χώροι αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ στην πόλη

Δεδομένων όμως τώρα των συνθηκών και σε μια κοινή προσπάθεια να κρατήσει τις επιχειρήσεις αυτές ζωντανές, ο Δήμαρχος της πόλης Remigijus Šimašius έκανε μια τονωτική ένεση στη σκηνή της υπαίθριας διασκέδασης στην πόλη.

“Στις πλατείες και τους δρόμους της πόλης, τα καφέ θα μπορούν να βάλουν εξωτερικά τραπέζια δωρεάν και έτσι να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της καραντίνας”, ανέφερε ο δήμαρχος.

Οι εξωτερικοί δημόσιοι χώροι, συμπεριλαμβανομένης της θρυλικής Πλατείας του Καθεδρικού Ναού, θα φιλοξενήσουν προσωρινά κάποια στέκια φαγητού και ποτού. Δεκαοχτώ τέτοιοι χώροι έχουν προσφερθεί να επεκταθούν έξω, ενώ στο μέλλον είναι πιθανό να πολλαπλασιαστούν.

vilnius lithouania
To Βίλνιους είναι μια πολύ ατμοσφαιρική πόλη

Τα καφέ και τα εστιατόρια που επιλέγουν να ξανανοίξουν μπορούν να σερβίρουν μόνο σε πελάτες που κάθονται έξω. Επίσης, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας της Λιθουανίας, πρέπει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης μεταξύ των πελατών.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου έγινε λίγες εβδομάδες πριν το lockdown και οι εστιατοριούχοι και κάτοικοι της πόλης την δέχτηκαν με ενθουσιασμό.

Η Evada Šiškauskienė, υπεύθυνη της Ένωσης Ξενοδοχείων κι Εστιατορίων της χώρας, ανέφερε ότι η βοήθεια του Βίλνιους στα καφέ και τα εστιατόρια ήρθε σε μια κρίσιμη περίοδο. Ο επιπλέον χώρος θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες και θα φέρει πίσω τη ζωή στους δρόμους της πόλης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρωτεύουσα της Λιθουανίας έγινε διάσημη χάρη σε μια δυνατή πρωτοβουλία της.

Η πρωτότυπη διαφημιστική καμπάνια με τίτλο “Βίλνιους: το σημείο G της Ευρώπης” της περασμένης χρονιάς που έκανε τον τουρισμό της όχι ιδιαιτέρως διάσημης πόλης να εκτοξευθεί.

Μετά και την τελευταία κίνηση της πρωτεύουσας να μετατραπεί σε ένα μεγάλο υπαίθριο καφέ, το Βίλνιους  αναμένεται να γνωρίσει αύξηση των επισκεπτών μόλις χαλαρώσουν  οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Σχολιάστε