ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η Ρωσία απαγορεύει στους ΤOUR OPERATOR να πουλούν Ιταλία. Αναστάτωση και για την ΙΤΒ

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Τουριστική αγορά η απαγόρευση της Ρωσικής κυβέρνησης προς τους εγχώριους τουριστικούς πράκτορες να πωλούν Ιταλία.
Την αποκάλυψη έκανε στην ραδιοφωνική εκπομπή “ΠΥΞΙΔΑ” (της 27/2/20 ) του Κώστα Συλιγάρδου ,στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος Ελλάδος της TEZ TOUR κ. Δημήτρης Χαριτίδης.
 
O κ. Χαριτίδης τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μιας και οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες θα δημιουργήσουν πολλά νέα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αμέτοχη και την Ελληνική αγορά.
 
Το holidaynews.gr μιλώντας πριν λίγο με έμπειρους παράγοντες της Τουριστικής αγοράς αποσπά το σχόλιο ότι επρόκειτο για μια βεβιασμένη κίνηση που περισσότερο “άγχος” δημιουργεί και αναστάτωση στην αγορά παρά καλό μπορεί να κάνει.
Σήμερα ωστόσο σε συνέχεια του ρεπορτάζ μιλώντας στην ίδια εκπομπή o Αλέξανδρος Αγγελόπουλος της ALDEMAR και Γραμματέας της Ένωσης ξενοδοχείων Ηρακλείου τόνισε ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία. Η ροή των κρατήσεων ως σήμερα δεν φαίνεται να μας δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο προβληματισμό.
Η βελτίωση άλλωστε των καιρικών συνθηκών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί μπορεί μεταξύ άλλων να κρύβει και την μερική λύση και αντιμετώπιση του προβλήματος τουλάχιστον για την χώρα μας.
Σε κάθε περίπτωση όμως τόσο ως εταιρία όσο και ως φορέας παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις και τα δεδομένα και συνιστούμε ψυχραιμία και σε καμιά περίπτωση βιασύνη για εξαγωγή συμπερασμάτων ή αλλαγή πολιτικής πωλήσεων.
Aπό την  πλευρά του ο δνων Σύμβουλος της AQUILA κ.Δημήτρης Τσούνης τόνισε ότι η ITB εφ όσον τελικά πραγματοποιηθεί γιατί ως το απόγευμα αυτό θα ξεκαθαρίσει μιας και υπάρχουν αφ ενός αρκετές ακυρώσεις και αφετέρου ανησυχίες για την δημόσια υγεία
 
Η μη πραγματοποίηση της έκθεσης και να προστατευθεί ο κόσμος θα ήταν ίσως μια σωστή απόφαση με σκοπό της προστασία.
Άλλωστε αν και δεν θα αλλάξει κάτι στην παγκόσμια αγορά τουρισμού με μια πιθανή ματαίωση της ή μετάθεση της, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε φέτος από την στιγμή που βλέπουμε την ματαίωση εκδηλώσεων από μεγάλους παράγοντες τους Τουριστικής βιομηχανίας.
“Ως AQUILA έχουμε λάβει ενημέρωση για πολλές ακυρώσεις σε event από μεγάλους φορείς της παγκόσμιας αγοράς.”
Αναφορικά με τις κρατήσεις υπάρχει μια καταστροφή στο χειμερινό τουριστικό πρόγραμμα πολλών χωρών όπως τα Κανάρια νησιά κα. Για την Ελλάδα θα είναι μια ακόμα δύσκολη κατάσταση παρ ότι εμείς ως Όμιλος προς το παρόν δεν έχουμε ακυρώσεις αλλά οι επόμενες μέρες θα είναι σίγουρα κρίσιμες.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τις επόμενες ώρες τα δεδομένα και για την MITT της Μόσχας.

Σχολιάστε