ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Airbnb δοκιμάζει πιλοτικά χαμηλότερες προμήθειες

Σε μια νέα δοκιμή για την περαιτέρω διείσδυσή της στην ξενοδοχειακή αγορά προχωρά η Airbnb, ζητώντας από επιλεγμένους ιδιοκτήτες σπιτιών να μπουν σε πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα προβλέπει μηδενικές προμήθειες επισκέπτη στις ενοικιάσεις σπιτιών.

Σε επιστολή της προς επαγγελματίες διαχείρισης σπιτιών (έχει στόχο να «τρέξει» τον πιλότο σε 100 από αυτούς), η εταιρία αναφέρει ότι με το πιλοτικό πρόγραμμα θα διερευνήσει εάν οι μειωμένες προμήθειες αυξάνουν τις κρατήσεις.

Έτσι, αντί για τις παραδοσιακές προμήθειες ιδιοκτήτη και ενοικιαστή, οι οποίες ανέρχονται περίπου στο 15% της τιμής στην οποία προσφέρεται το κάθε σπίτι στην πλατφόρμα, το νέο πρόγραμμα θα χρεώνει 12% στον ιδιοκτήτη και μηδενική στον ενοικιαστή.

Η συμμετοχή ιδιοκτητών είναι εθελοντικής και όσοι εγγραφούν θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία για 4 εβδομάδες, μετά το πέρας των οποίων οι προμήθειες και οι τιμές θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα.

Σύμφωνα με την Phocuswire, η πρωτοβουλία έρχεται ως απάντηση αιτημάτων από επαγγελματίες μάνατζερ του χώρου φιλοξενίας οι οποίοι αναζητούν ένα διαφορετικό μοντέλο προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα.

Σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα σχολιάζει: «Αναζητούμε νέους και διαφορετικούς τρόπους να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές σπιτιών να φιλοξενούν περισσότερους επισκέπτες. Αυτός ο σύντομος πιλότος είναι ένα από τα πολλά πειράματά μας στην προσπάθεια να μάθουμε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την κοινότητά μας».

 

Σχολιάστε