ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ισπανία: Βροχή οι ακυρώσεις των Βρετανών τουριστών μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων

Ο τουριστικός τομέας στην Ισπανία, ο οποίος φαινόταν ότι επιτέλους θα ανακάμψει κάπως μετά την κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού, υπέστη ένα ακόμη πλήγμα, από τη στιγμή που οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι Βρετανοί τουρίστες άνω των 12 ετών, για να εισέλθουν στη χώρα, θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Το νέο μέτρο έβαλε φρένο στα σχέδια πολλών βρετανικών οικογενειών  που προγραμμάτιζαν ένα ταξίδι στην Ισπανία αυτά τα Χριστούγεννα, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διαφορετικό ρυθμό εμβολιασμού από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και πολλοί ανήλικοι έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση.

Οι Ισπανοί ξενοδόχοι επηρεάστηκαν άσχημα από το γεγονός αυτό και η Ισπανική Ένωση Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων (Cehat) αποκάλυψε ότι καταγράφηκε μείωση 60% στις κρατήσεις μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, αφήνοντας τον κλάδο να ταλανίζεται από μέτρα που θεωρεί ότι είναι άδικα και «ασυνάρτητα». Ο πρόεδρος της Cehat, κ. Jorge Marichel, εκφράζοντας την απογοήτευσή του, δήλωσε ότι οι επιχειρηματίες δεν κατανοούν αυτά τα ασυνεπή μέτρα που βλάπτουν σοβαρά τον κλάδο, τη στιγμή μάλιστα που τήρησε υποδειγματική στάση και παρείχε συνεχή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Marichel επεσήμανε ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος ήταν ένας από τους πρώτους που αποδέχτηκαν την απαίτηση διαβατηρίων κορωνοϊού στις εγκαταστάσεις τους, καθώς την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει όλα τα τουριστικά καταλύματα για αρκετούς μήνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συμπλήρωσε ότι, οι ξενοδόχοι δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν εφαρμόζεται η κοινή λογική και καθιερώνονται τα ίδια πρωτόκολλα για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες που επιθυμούν να ταξιδέψουν αυτά τα Χριστούγεννα στην Ισπανία.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι εκείνες που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου, όπως η Περιφέρεια της Μούρθια, οι Βαλεαρίδες νήσοι, η περιοχή της Βαλένθια και ιδιαίτερα το Μπενιντόρμ, καθώς σε κανονικές συνθήκες ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός κατακλύζεται από Βρετανούς τουρίστες όλο το χρόνο.

Σχολιάστε