ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Κέρκυρα η «βασίλισσα» του Πάσχα και φέτος – Οι προορισμοί – έκπληξη των εκδρομέων

«Ελλάδα» ψήφισαν φέτος το Πάσχα οι ταξιδιώτες, τόσο από την χώρα μας, όσο και από το εξωτερικό, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης σε μοναδικούς προορισμούς τόσο στα Βόρεια, όσο στα νότια και τα νησιά.

Σύμφωνα με έρευνα του trivago, στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις ταξιδιωτών είναι πλέον η Κέρκυρα, μετά από τρία χρόνια που οι Έλληνες προτιμούσαν Ρώμη για το Πάσχα, ενώ είναι είναι χαρακτηριστική η ”επιστροφή” σε προορισμούς εντός της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, πέρσι στην πρώτη δεκάδα ήταν μόνο η Κέρκυρα και το Ναύπλιο, ενώ φέτος στη λίστα προστέθηκε η Μονεμβασιά, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση, ακολουθούμενη από τη Σαντορίνη και τα Ιωάννινα στην έβδομη και όγδοοη αντίστοιχα.

Από τους διεθνείς προορισμούς το Παρίσι κατέλαβε την τέταρτη θέση με το Λονδίνο να βρίσκεται στην πέμπτη.

Την ίδια στιγμή, το Άμστερνταμ και η Βενετία ολοκληρώνουν την λίστα, καθώς βρίσκονται στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Τιμές και χρόνος διαμονής

Την ίδια στιγμή, αυξήθηκαν χαρακτηριστικά οι μέσες προτιμώμενες τιμές ξενοδοχείων σε πολλούς προορισμούς σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2016. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη Ρώμη όπου φέτος η μέση προτιμώμενη τιμή αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με την περυσινή των 108 ευρώ, διαμορφούμενη φέτος στα 136 ευρώ.

Στο Λονδίνο, η τιμή αυξήθηκε κατά 23%, από τα 149 ευρώ στα 183 ευρώ, ενώ στο Ναύπλιο παρατηρήθηκε μικρότερο ποσοστό αύξησης της τάξεως του 11%. Πιο συγκεκριμένα, η μέση προτιμώμενη τιμή από τα 92 ευρώ που ήταν, ανήλθε στα 102 ευρώ. Στην Κέρκυρα, η τιμή διαμορφώθηκε στα 114 ευρώ, από 109 που ήταν το 2016, ενώ στο Παρίσι η μέση προτιμώμενη τιμή ήταν 128 ευρώ κατά 2% αυξημένη σε σχέση με την περσινή.

Ποιες εθνικότητες προτίμησαν την Ελλάδα το Πάσχα 

Η Αθήνα τιμήθηκε κατά κόρον φέτος το Πάσχα από ξένους τουρίστες, με τους Ευρωπαίους να συρρέουν και σε προορισμούς εκτός Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτεύουσα προτιμήθηκε από τους Ιταλούς και τους Γάλλους, ακολουθούμενοι από τους Σουηδούς, τους Ρουμάνους, τους Αυστριακούς, τους Βέλγους, αλλά και τους Δανούς. Οι Ελβετοί προτίμησαν, φέτος, Σαντορίνη, ενώ οι Σέρβοι προτίμησαν την Θεσσαλονίκη.

Πηγή: newpost.gr

Σχολιάστε