Uncategorized

Κορονοϊός: Θα κάνουμε Πάσχα με μέτρα – Κοινωνική αποστασιοποίηση για έναν χρόνο ακόμα!

Μπορεί να άνοιξαν τα καταστήματα και το λιανεμπόριο, ετοιμάζονται να ανοίξουν τα Λύκεια μέχρι τέλος του μήνα και ενδέχεται να επιστραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό αλλά και το άνοιγμα των χιονοδρομικών, ωστόσο φαίνεται πως Πάσχα θα κάνουμε με μέτρα, ενώ τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορεί να ισχύουν για τουλάχιστον άλλο ένα έτος!

Αυτό τουλάχιστον επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) κ. Ματίνα Παγώνη, λέγοντας συγκεκριμένα πως θα υπάρχουν και το Πάσχα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Βρετανός επιδημιολόγος κάνει λόγο για κοινωνική αποστασιοποίηση ενός έτους

Ο καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας του King’s College του Λονδίνου και επικεφαλής της έρευνας Covid Symptom Tracker, Tim Spector, τόνισε ότι η έξοδος από τη πανδημία πιθανόν να γίνει με αργά βήματα και δεν θα είναι απότομη.

πάσχα με lockdown και μέτρα

Ο ίδιος είπε πως θα περάσουμε σε σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης μετά το Πάσχα και προς το καλοκαίρι, η οποία ωστόσο θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλο έναν χρόνο με χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων, εστίες μόλυνσης που θα επανέρχονται, και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για τουλάχιστον 1 έτος ακόμα.

“Οι άνθρωποι, είπε, δεν θα επιστρέψουν αμέσως στις προηγούμενες πρακτικές τους, και πολλοί πιθανόν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι και λίγοι θα μετακινούνται. Στα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον, θα βλέπουμε τον ιό να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται και πάλι, όπως ξεσπά κάθε χρόνο μια βαριά γρίπη“, δήλωσε.

 

Σχολιάστε