ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέσα στον Οκτώβριο θα εγκριθεί η χωροθέτηση καταδυτικού πάρκου στο Δήμο Αποκορώνου Χανίων

Μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έγκριση χωροθέτησης του καταδυτικού πάρκου σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου Χανίων. Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου με το Δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη χωροθέτηση του έργου: «Καταδυτικό πάρκο στη θαλάσσια περιοχή Όρμος Μπρος Γιαλός Δ.Ε. Βάμου Δήμου Αποκορώνου Π.Ε. Χανίων». Ο κ. Κουκιανάκης αφού τόνισε τη μεγάλη αναπτυξιακή σημασία του Καταδυτικού Πάρκου στον Αποκόρωνα, ζήτησε να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα οριστικής εγκρίσεως της χωροθέτησης. Όπως σημείωσε, πρόκειται για το τελευταίο στάδιο εγκρίσεων, πριν την υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης και τη δημοπράτηση του έργου. Ο κ. Οικονόμου συμφώνησε πλήρως με τη σημαντικότητα και την αναπτυξιακή διάσταση του έργου και διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία της έγκρισης χωροθέτησης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου.

Για την ασφαλή λειτουργία του πάρκου θα αναπτυχθούν, μεταξύ άλλων, επιφανειακοί πλωτήρες επισήμανσης ορίων καταδυτικού πάρκου, πλωτήρες πρόσδεσης σκαφών, περιοχές πόντισης δύο πλοίων και τρεις καταδυτικές διαδρομές, με τρόπο ώστε το πάρκο να μπορεί ταυτόχρονα να φιλοξενήσει ισάριθμες ομάδες επισκεπτών. Η πρώτη διαδρομή θα είναι μήκους 370 μέτρων και βάθους 20 μέτρων, στην οποία θα ποντιστεί ένα σκάφος και μία ομάδα πέντε υφάλων. Η δεύτερη διαδρομή θα είναι μήκους 350 μέτρων βάθους 20 μέτρων, στην οποία θα ποντιστεί το δεύτερο σκάφος και μία ομάδα οκτώ υφάλων. Στην τρίτη διαδρομή, μήκους 250 μέτρων και βάθους 10 μέτρων, θα ποντιστεί μία ομάδα οκτώ υφάλων.

Πηγή: www.anatolh.com

Σχολιάστε