ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Μαρόκο: Πότε ανοίγει ξανά τα σύνορά του στις διεθνείς πτήσεις

Αξιωματούχοι στο Μαρόκο επιβεβαίωσαν ότι η απαγόρευση στις διεθνείς πτήσεις θα αρθεί στις 7 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση ακολουθεί «την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στο βασίλειο», ανέφερε μια δήλωση, προσθέτοντας ότι οι απαιτήσεις εισόδου για τους επισκέπτες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Όλες οι πτήσεις στη χώρα διακόπηκαν αρχικά στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς οι πρώτες αναφορές της παραλλαγής Omicron του Covid-19 εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο. Οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν ανασταλεί τον Οκτώβριο.

Σε επίσημη ανακοίνωση προστίθεται: «Η απόφαση αυτή έρχεται σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις που αφορούν τη διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης υγείας και ακολουθώντας τις συστάσεις της επιστημονικής και τεχνικής επιτροπής και λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στο βασίλειο».

Είχε δημιουργηθεί ένας μηχανισμός για τους Μαροκινούς πολίτες να ταξιδεύουν στα σπίτια τους – αλλά αυτό έληξε τον Δεκέμβριο. Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO) για το Μαρόκο είπε: «Όταν οι πτήσεις ξαναρχίσουν, θα πρέπει να προσκομίσετε απόδειξη ότι έχετε εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19, με τη δεύτερη δόση να χορηγείται τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από το ταξίδι , και αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR πριν επιβιβαστείτε στην πτήση ή στο πλοίο σας για το Μαρόκο. Το αποτέλεσμα πρέπει να δείχνει ότι η ίδια η δοκιμή PCR πραγματοποιήθηκε όχι περισσότερο από 48 ώρες πριν από την επιβίβαση. Για ταξίδια με πλοίο, θα χρειαστεί επίσης να κάνετε τεστ Covid-19 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού».

Σχολιάστε