Uncategorized

Μεγάλες επενδύσεις στην παραλιακή της Αθήνας από όμιλο Κωνσταντακόπουλου και Grivalia

Νέες μεγάλες επενδύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες στην παραλιακή της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα, από την ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino, Hilton Αθήνας) και τη Grivalia, καθώς θα αναλάβουν τη διαχείριση της πρώην Β’ Πλαζ Βούλας και του camping της Βούλας αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δημοπράτηση των εκτάσεων της Β’ Πλαζ Βούλας και του χώρου του Camping Βούλας την Τετάρτη 24 Απριλίου, καθώς οι ανάδοχοι που προέκυψαν από τη διαδικασία παρέχουν τα εχέγγυα πως οι προγραμματισμένες αναπλάσεις στις συγκεκριμένες παραλιακές ζώνες θα είναι υψηλού επιπέδου και μέχρι το τέλος του 2020 η παράκτια ζώνη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα είναι πόλος έλξης υψηλού επιπέδου τουρισμού, ενώ παράλληλα να εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα ζωής που ήδη απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι προγραμματισμένες αναπλάσεις θα μετατρέψουν τις επί εικοσαετίας εγκαταλειμμένες εκτάσεις σε σύγχρονες λουτρικές εγκαταστάσεις με χώρους αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού χωρίς καμία οχλούσα νυχτερινή δραστηριότητα. Παράλληλα, όπως προκύπτει από τους όρους της σύμβασης και τις προτάσεις που κατέθεσαν οι ανάδοχοι, το συνολικό ύψος των επενδύσεων αναμένεται να υπερβεί τα 15 εκατ. ευρώ, εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας και ο Δήμος θα εισπράττει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ ετησίως σε μισθώματα και ποσοστά επί των εσόδων, ενώ το συνολικό κόστος δημιουργίας των εγκαταστάσεων θα βαρύνει αποκλειστικά τους αναδόχους.

Επιπλέον, η σύμβαση προβλέπει δωρεάν είσοδο όλων των δημοτών στις λουτρικές εγκαταστάσεις και η παραχώρηση χρόνου στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο.

ΑΚΤΗ Β΄ΒΟΥΛΑΣ

Προβλεπόμενα έργα: 7.000.000 ευρώ. Ανάδοχος: «Athens Beach Club Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων» (θυγατρική της ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου)   Α’ Ζώνη Διατηρούνται τα υφιστάμενα κτήρια και χρησιμοποιούνται για εγκαταστάσεις αναψυχής για την υποστήριξη των λουτρικών εγκαταστάσεων. Δημιουργούνται δύο χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets).

Διατηρούνται τα υφιστάμενα κτήρια Εισόδου – Υποδοχής – Διοίκησης. Αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία   Β’ Ζώνη Διατηρούνται για χρήση αναψυκτηρίων τα δύο υφιστάμενα κτήρια Δημιουργούνται τρεις χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets) πλησίον της ΖΩΝΗΣ A’.

Δημιουργείται χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Δημιουργείται πισίνα για κολύμβηση και υδατοσφαίριση, η οποία θα παραχωρείται στο αποκλειστικά στο Δήμο κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο και κατά τους θερινούς κατόπιν συνεννόησης. Αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία   Γ’ Ζώνη Δημιουργείται εστιατόριο άνευ μουσικής και εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων Αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία   Η εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένη Β’ πλαζ της Βούλας, βρίσκεται στην έκταση ανάμεσα στο all day cafe – bar – restaurant Riviera Coast, πρώην Vive Mar και το Divani Apollon Palace.

  ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ

Προβλεπόμενα έργα: 8.000.000 ευρώ.   1η Ζώνη: Ανάδοχος: «ΒΔ Επενδυτική Εταιρεία» (Grivalia) Δημιουργείται χώρος camping 5 αστέρων που συνδυάζει τις πολυτελείς ανέσεις με τη ζωή κοντά στη φύση. Δημιουργούνται χώροι αναψυχής προς εξυπηρέτηση των λουομένων Δημιουργούνται οχτώ γήπεδα τένις. Υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας χώρων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση της εγκατάστασης Προβλέπεται η δημιουργία παιδότοπου Διατηρείται το υφιστάμενο κτίριο Υποδοχής – Διοίκησης.

Να σημειωθεί ότι το κάμπινγκ της Βούλας, που διέκοψε τη λειτουργία του το 1994, βρίσκεται σε παραθαλάσσια έκταση μεταξύ του ΠΙΚΠΑ και της Α’ πλαζ της Βούλας (γνωστή τα τελευταία χρόνια ως Thalassea, South Coast κλπ) δίπλα στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και λίγο παρακάτω από τα «Αστέρια» Γλυφάδας. Η Grivalia έχει εξαγοράσει το συγκρότημα «Amanzoe» κοντά στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας, ξεκινάει σύντομα την πρώτη φάση των έργων δημιουργίας 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στα «Αστέρια» Γλυφάδας και μετατρέπει το κτήριο που στέγαζε το εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», σχεδόν δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, σε 5άστερο boutique ξενοδοχείο.   2η Ζώνη: Ανάδοχος: «Tanweer Alliances Ανώνυμης Εταιρείας διανομής Παραγωγής εκμετάλλευσης και προβολής οπτικοακουστικού περιεχομένου – Tanweer Alliances S.A.» Δημιουργείται υπερσύγχρονος θερινός κινηματογράφος.

Η ανακοίνωση της ΤΕΜΕΣ «Στην Athens Beach Club A.E, 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., κατακυρώθηκε η υπομίσθωση των τριών τμημάτων (Ζώνες 1, 2 και 3) της έκτασης της Ακτής Β΄ Βούλας, έπειτα από την ολοκλήρωση της πλειοδοτικής δημοπρασίας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών. Η Athens Beach Club συμμετείχε στη διαδικασία διεκδικώντας και τα τρία ως άνω υπομισθούμενα τμήματα της έκτασης, μαζί με τα αντίστοιχα ακίνητα και τις εμπορικές εκμεταλλεύσεις, όπως αυτά αποτυπώνονται στη Μελέτη Διαμόρφωσης που έχει εκπονήσει ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Κεντρικός πυρήνας της ανάπτυξης που προγραμματίζει η Athens Beach Club για την Ακτή Β΄ Βούλας είναι η ανάπλαση της Ακτής με όρους ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης και με τρόπο που θα σέβεται τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα, θα δημιουργηθεί και ένας παραθαλάσσιος χώρος για τους ενοίκους του ξενοδοχείου και των μελλοντικών κατοικιών του νέου προορισμού στο κέντρο της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις που σήμερα διαχειρίζεται η Hilton.

Σύμφωνα με τη σχετική Μελέτη Διαμόρφωσης, η αξιοποίηση των Ζωνών 1, 2 και 3 της Ακτής Β’ Βούλας που υπομισθώνονται στην Athens Beach Club προϋποθέτει συνολική επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 7.000.000 ευρώ και η οποία θα συμβάλει στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής, μέσω και της προσέλκυσης υψηλού προφίλ επισκεπτών, αλλά και θα σημάνει άμεσα και έμμεσα οικονομικά οφέλη για το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Επιπλέον, ως πρόσθετη παροχή, η Athens Beach Club αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκτελέσει επ’ ωφέλειά του Δήμου τις εργασίες που είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων της έκτασης που δεν αποτελούν αντικείμενο της υπομίσθωσης. Η υπομίσθωση των ως άνω τμημάτων της Ακτής Β’ Βούλας τελεί υπό την προϋπόθεση της υπογραφής των σχετικών συμβάσεων υπομίσθωσης με τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου μήνα».

Σχολιάστε