ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Με επιτυχία ξεκίνησε στο ΜΑΡΙΝΑ εκδήλωση για την γαστρονομία (Pics)

Ξεκινά, σήμερα, το «Heraklion Gastronomy 2018»

Δυναμικό ξεκίνημα και μάλιστα με Υπουργική Παρουσία του Γιώργου Σταθάκη ξεκίνησε το Greek Gastronomy στο καφέ εστιατόριο ΜΑΡΙΝΑ του Δήμου Ηρακλείου.

Μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να αναδείξει την Κρητική γαστρονομία και να την παντρέψει ως τουριστικό προϊόν. 
“Ημέρες Γαστρονομίας” από την Πέμπτη στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο ανάδειξης της Γαστρονομίας ως πτυχή του τουρισμού. “Είναι μέρος της στρατηγικής για να καθιερωθεί το Ηράκλειο ως “πόλη-προορισμός”” είπε ο εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Gian Andrea Garancini.

Οι “Ημέρες Γαστρονομίας”  ολοκληρώνονται την Κυριακή, στο λιμάνι του Ηρακλείου, περιλαμβάνουν επιστημονικές ομιλίες, live παρασκευές πιάτων με βάση τα κρητικά προϊόντα αλλά και συναυλίες. Φέτος η διοργάνωση αφιερώνεται στο λάδι, το κρασί και το παξιμάδι.

“Κατά τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται και κρουαζιέρες που έχουν ως home port το λιμάνι του Ηρακλείου” είπε ο κ.Garancini, επισημαίνοντας ότι οι επισκέπτες στην Κρήτη έρχονται, όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και για τον Πολιτισμό – σημαντικό μέρος του οποίου είναι και η Γαστρονομία.

Οι φορείς που έχουν δραστηριοποιηθεί είναι: Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου), Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης Πρακτόρων, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Σωματείο Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, We do local.

Σχολιάστε