ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Μπλακ- άουτ στην Ύδρα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί – Σε υποθαλάσσιο καλώδιο η βλάβη

Το μεσημέρι και …βλέπουμε αναμένεται να επανασυνδεθεί το ρεύμα – Αγανακτισμένοι κάτοικοι και επισκέπτες – Νερό με υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού – Γεννήτριες μεταφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ

Το μεσημέρι και… βλέπουμε αναμένεται να επανέλθει η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα: Το μπλακ- άουτ στο νησί έχει συμπληρώσει ήδη πάνω από ένα εικοσιτετράωρο, καθώς σημειώθηκε στις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ εκτός από ρεύμα  δεν υπάρχει ούτε νερό, αφού η μονάδα αφαλάτωσης του νησιού λειτουργεί με ρεύμα. Έτσι, όταν καταναλώθηκαν τα αποθέματα, οι βρύσες στέρεψαν. Η περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε χθες το βράδυ την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ το Πολεμικό Ναυτικό με την υδροφόρα Στυμφαλία μετέφερε νερό- το πλοίο κατέπλευσε στο νησί περίπου στις 3 τα ξημερώματα. Αργά χθες το βράδυ επικράτησε ένταση στο λιμάνι της Υδρας, καθώς τουρίστες αναζητούσαν εισιτήριο για να φύγουν.
Σύμφωνα με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης η βλάβη που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα εντοπίσθηκε σε υποθαλάσσιο καλώδιο.

Tο νησί κηρύχθηκε στις εννιάμισι το πρωί της Δευτέρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ι. Ταφύλλη. Χθες το βράδυ σχετική εισήγηση είχε κάνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Να αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου ζητά ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μετά το μπλακ άουτ που προκλήθηκε στο νησί τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέπλευσε στην Ύδρα το πρώτο υδροφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ βρίσκεται εν πλω και πλοίο με δύο γεννήτριες. Έχει βρεθεί και το σημείο για να προσεγγίσουν. Ο δήμος μας θα στραφεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ. Εκτιμάται ότι γύρω στις 10 το πρωί το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί. Πρέπει να εντοπιστεί το σημείο και η αιτία της βλάβης. Συνιστώ ψυχραιμία», δήλωσε σήμερα, νωρίς το πρωί ο δήμαρχος στο ΘΕΜΑ 104,6, περιγράφοντας τα προβλήματα και την αναστάτωση κατοίκων και επισκεπτών. Ο Γιώργος Κουκουδάκης υπογράμμισε ότι έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στο νησί, σημειώνοντας ότι και οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές.

Το νησί ξύπνησε χωρίς ρεύμα και νερό και σήμερα, ωστόσο, έως μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν σε θέση να πει με σαφήνεια ποιά είναι η αιτία που έχει προκαλέσει το μπλακ- άουτ».

Σχολιάστε