Uncategorized

Οι προτιμήσεις των τουριστών ανά εθνικότητα

Τις συνήθειες, τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις των τουριστών ανά εθνικότητα, περιέγραψε στο portal patris.gr, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης.

Ρώσοι

Οι Ρώσοι αυτό που θέλουν είναι καλοπέραση. Τους ενδιαφέρει το καλό φαγητό, το ποτό, το άψογο σέρβις και θέλουν το ξενοδοχείο τους να βρίσκεται πάνω στη θάλασσα. Δεν δέχονται με τίποτα να μείνουν σε ισόγειο δωμάτιο «γιατί νιώθουν ότι τους υποτιμάς» και τους αρέσει να κολυμπούν και στην πισίνα και στη θάλασσα. Δεν είναι μίζεροι, δεν κάνουν παζάρια, ψωνίζουν, προτιμούν το ψάρι και τα θαλασσινά, το κρασί και τις σαμπάνιες, το κλάμπινγκ και γενικά τη διασκέδαση.

Ισραηλινοί

Οι Ισραηλινοί είναι μίζεροι και τσιγκούνηδες, που διαμαρτύρονται για το δωμάτιο πριν καν το δουν. Είναι δύσκολοι στο φαγητό, δεν τρώνε χοιρινό, δεν τους αρέσει πολύ το ψάρι και θέλουν πολλά λαχανικά και όσπρια στο μπουφέ, μαζί με κοτόπουλο, μοσχάρι και αρνί. Τους αρέσουν ο Νταλάρας, η Γλυκερία, η Άντζελα Δημητρίου. Είναι κακότροποι, δεν έχουν τόσο καλή σχέση με την καθαριότητα, τα δωμάτια μοιάζουν με «εμπόλεμη ζώνη» όταν τα εγκαταλείπουν, πίνουν αρκετά, κυρίως οι νέοι και δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε θέματα ασφάλειας.

Γερμανοί

Οι Γερμανοί είναι απελπιστικά τυπικοί, ζητάνε να ισχύει κατά γράμμα αυτό που προσφέρει το τουριστικό πακέτο τους, ενδιαφέρονται για ποιοτικές υπηρεσίες στις διακοπές τους. Δίνουν σημασία στην ποιότητα και την εμφάνιση του φαγητού, καταναλώνουν πολλές μπίρες, αγαπούν την καθαριότητα, τις επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και τις εκδρομές τις οποίες κάνουν με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Βρετανοί

Οι νεαροί Βρετανοί είναι δύστροποι, κάνουν συχνά παράπονα για το οτιδήποτε και τρελαίνονται για πίτσες, χάμπουργκερ, σουβλάκια, μπίρες και βότκα. Είναι ακατάστατοι, θορυβώδεις και ευέξαπτοι… Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα των Βρετανών μεγαλύτερης ηλικίας που είναι ποιοτικοί τουρίστες.

Ιταλοί

Οι Ιταλοί είναι προσεγμένοι, άνετοι, κουλτουριάρηδες, τους αρέσει το προσεγμένο φαγητό και το λίγο και καλό κρασί, ο espresso, οι φρέσκοι χυμοί. Κάνουν βόλτες και εκδρομές και στις διακοπές τους γυρίζουν όλη μέρα.

Ολλανδοί

Οι Ολλανδοί είναι οι πιο τσιγκούνηδες της Ευρώπης. Ξοδεύουν όσο γίνεται λιγότερα, είναι λάτρεις του junk food, του ποτού, του καφέ, είναι φασαριόζηδες, ενθουσιώδεις και περνούν αρκετές ώρες κολυμπώντας στην πισίνα ή στη θάλασσα.

Γάλλοι

Οι Γάλλοι περιγράφονται ως οι πιο φίνοι πελάτες. Τους αρέσουν το καλό φαγητό, η καθαριότητα, οι εκδρομές, οι επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και τα animation.   Σκανδιναβοί Οι Σκανδιναβοί θέλουν κατάλυμα με κουζίνα, για να μπορούν να μαγειρεύουν μόνοι τους. Αγαπούν το ποτό – πίνουν τα πάντα – το φαγητό και τις εκδρομές με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Σχολιάστε