ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Τουρισμός Υγείας ιδανικός για την Ελλάδα – Πρωτοβουλίες στο Σικάγο

Η ανάδειξη της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού αποτέλεσε το αντικείμενο διημερίδας που διοργανώθηκε στο Σικάγο. Υπολογίζεται οτι ο ετήσιος τζίρος του τουρισμού υγείας ανέρχεται στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς παγκοσμίως, στον τομέα του Τουρισμού Υγείας. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα – και η επιδίωξη – που απορρέει από την μεγάλη διημερίδα που διοργάνωσε στο Σικάγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με τους οργανωμένους φορείς της ομογένειας.

Το Σικάγο ήταν ο τρίτος σταθμός, μετά την Νέα Υόρκη και το Μόντρεαλ, όπου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ανάλογες εκδηλώσεις. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στην διημερίδα συμμετείχαν επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτείων.

Σημαντική θεωρείται και η ανάπτυξη του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων γιατρών που στόχο και σκοπό έχει να συνενώσει τους Έλληνες γιατρούς από κάθε σημείο του πλανήτη.

Σπουδαία είναι η ελληνική επιστημονική κοινότητα στο Σικάγο, με γιατρούς που έχουν δημιουργήσει τον δικό τους μύθο εκεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού…

Για τις διαφορετικές προοπτικές και τους ξεχωριστούς τομείς του Τουρισμού Υγείας, μίλησαν μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Βασίλης Αποστολόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής του Οδοντιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Κουβελάς, ο Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ο Αλέξανδρος Πρίνος, για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες κοσμητικής χειρουργικής και ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Γιάννης Δατσέρης

«Ενώνουμε τους Έλληνες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο και χτίζουμε γέφυρες επιστήμης» τόνισε ο Γιώργος Πατούλης παραλαμβάνοντας τιμητική διάκριση που του δόθηκε από την Ομοσπονδία της ομογένειας.

Στο Σικάγο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό και συγκίνηση και η παρέλαση για την Εθνική Παλιγγενεσία.

Στην παρέλαση συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές και σύλλογοι της ελληνικής ομογένειας, αλλά την παράσταση έκλεψαν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχολιάστε