Uncategorized

Περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες στο Spetsathlon 2019

Με το Spetsathlon, που πραγματοποιήθηκε 10 – 12 Μαΐου στις Σπέτσες, ξεκίνησε και φέτος η τουριστική σεζόν στο νησί του Αργοσαρωνικού. Στο μεγαλύτερο αγώνα τριάθλου της χώρας, τους κολυμβητικούς αγώνες 1 και 3 χλμ., αλλά και τον καθιερωμένο ποδηλατικό γύρο του νησιού, συνολικής απόστασης 25 χλμ., συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 αθλητές, κάνοντας τη φετινή την πιο επιτυχημένη διοργάνωση στην επτάχρονη ιστορία της, σύμφωνα με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη. «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Είχαμε πολύ περισσότερο κόσμο από πέρυσι και το κυριότερο είχαμε πολλούς «πρωτάρηδες», αθλητές που συμμετείχαν για πρώτη φορά. Αυτό είναι που δείχνει την ανάπτυξη της διοργάνωσης».

Πράγματι το 25% όσων τερμάτισαν ήταν αθλητές που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα τριάθλου.

Κάθε Μάιο κερδισμένο βγαίνει το νησί. «Είναι η μοναδική διοργάνωση στην Ελλάδα που έχει αγκαλιαστεί τόσο πολύ από τον τόπο που πραγματοποιείται», λέει η κα Κουταρέλλη. «Το Spetsathlon πρέπει να αποτελέσει case study, είναι υπόδειγμα σύμπραξης μεταξύ ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημοσίου τομέα. Μπορεί ο αγώνας να είναι πλήρως χρηματοδοτούμενος από εμάς, αλλά ο δήμος διευκολύνει στα πάντα, αναλαμβάνει την ασφάλεια, ενώ 360 νησιώτες «κατεβαίνουν» εθελοντές, συμβάλλοντας στην ατμόσφαιρα γιορτής».

Να σημειωθεί ότι όλα τα έσοδα του αγώνα θα πάνε στο Charity4sports, τη μόνη ΜΚΟ που ασχολείται αποκλειστικά με τον αθλητισμό και υποστηρίζει τις προσπάθειες τεσσάρων νεαρών αθλητών στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Σχολιάστε