ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Πεσμένη η ζήτηση για τα ελληνικά νησιά

Εν όψει του ανοίγματος της 14ης Μαΐου, οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν δελεαστικές προτάσεις για ξένους αλλά και Έλληνες τουρίστες.

Ωστόσο, όπως λένε οι ίδιοι ξενοδόχοι, οι κρατήσεις μέχρι τώρα, ακόμη και στα πιο δημοφιλή νησιά μας, δεν είναι ικανοποιητικές. Σε ρεπορτάζ του MEGA για το θέμα, οι ξενοδόχοι είπαν, ότι οι κρατήσεις πληθαίνουν από τις 15 Ιουνίου και μετά, με μεγαλύτερη κινητικότητα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Κυρίως η αγορά είναι από Ισραήλ, Αγγλία και βρισκόμαστε σε αναμονή για Ευρώπη και Αμερική. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις τουριστικές αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ρωσίας, καθώς πρόκειται για κράτη με μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών.

Για τον μήνα Μάιο, η πληρότητα ξενοδοχείων σε Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο φτάνει μόλις στο 5%. Σε σχέση με τη σεζόν του 2019, στην προκορονοϊού δηλαδή εποχή, που οι κρατήσεις για τη θερινή περίοδο, λίγο πριν το Πάσχα, άγγιζαν το 80%, ενώ τώρα μόλις το 30%.

Σε νησιά όπως η Σαντορίνη, η Πάρος και η Νάξος τα ξενοδοχεία που δεν έχουν ικανοποιητική πληρότητα, υπάρχουν σκέψεις να συγχωνεύονται με άλλα. “Κάποια ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν, θα συγχωνεύονται με άλλα που έχουν μεγαλύτερη πληρότητα, για να βγαίνουν τα λειτουργικά έξοδα”, αναφέρει στο MEGA ο Γιώργος Τσολακάκης ιδιοκτήτης και Director of Sales της Aqua Vista Hotels.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου έχουν προσαρμοστεί με τα πρωτόκολλα του κορoνοϊού και τους κανόνες στον τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχείων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τόσο των επισκεπτών αλλά ακι του προσωπικού.

Νάξος, σοκάκι

Σχολιάστε