ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ποια πόλη ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2022

Η πόλη που κέρδισε τον τίτλο και ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2022 είναι η Βαλένθια της Ισπανίας.

Η υποψηφιότητα της πόλης επιλέχθηκε από κριτική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ειδικεύεται στην προσβασιμότητα, τη βιωσιμότητα, την ψηφιοποίηση, την πολιτιστική κληρονομιά και τη δημιουργικότητα.

Η δέσμευση της πόλης για την ανάπτυξη έργων που προωθούν τον έξυπνο τουρισμό, η δικτύωση και η προώθηση της ανάπτυξης καινοτόμων, του βιώσιμου και χωρίς αποκλεισμούς τουρισμού, αναγνωρίστηκαν και εδραίωσαν την απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Συνολικά 30 αιτήσεις από 16 διαφορετικές χώρες υπέβαλαν πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων των, Μπορντό (Γαλλία), Κοπεγχάγης (Δανία), Δουβλίνο (Ιρλανδία), Φλωρεντία (Ιταλία) και Πάλμα (Ισπανία). Ο Σύμβουλος Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Βαλένθια, Emiliano García, επιβεβαίωσε ότι αυτή η διάκριση από την ΕΕ «αντιπροσωπεύει την αναγνώριση του έργου για τη βιωσιμότητα που αναπτύσσει ο προορισμός της Βαλένθια, μαζί με τον επιχειρηματικό τομέα».

«Η Βαλένθια τοποθετείται ως ένας κοσμοπολίτικος, έξυπνος και βιώσιμος τουριστικός προορισμός, στο επίπεδο των μεγάλων τουριστικών πόλεων και των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Πρωτοπορούμε σε πρωτοποριακά έργα όσον αφορά τη βιωσιμότητα, όπως αυτό που σχετίζεται με τον υπολογισμό, την πιστοποίηση και τη μείωση των αποτυπωμάτων άνθρακα και νερού ή την ανάπτυξη ενός πλήρους Συστήματος Τουριστικής Πληροφορίας.

Τοποθετούμαστε ως προορισμός διεθνών γυρισμάτων χάρη στο καταστατικό του Film Office. Είμαστε η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Σχεδιασμού και παράλληλα, συνεχίζουμε να μεγιστοποιούμε την αξία και την προβολή της πιο παραδοσιακής μας κληρονομιάς, υλικής και άυλης», πρόσθεσε.

«Είμαστε πολύ σαφείς σχετικά με το ποια είναι τα πιο σημαντικά μας περιουσιακά στοιχεία και τα μεγιστοποιούμε. Αυτά τα νέα είναι ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε, να κάνουμε τη Βαλένθια όλο και πιο προσβάσιμη».

Σχολιάστε